szerző:
MTI

Az Országos Választási Bizottság (OVB) újabb tíz jelölőszervezetet vett nyilvántartásba csütörtöki, budapesti ülésén. Március 17-ig lehet jelölteket és jelölőszervezeteket nyilvántartásba venni.

A testület az Országos Választási Iroda (OVI) előterjesztésére nyilvántartásba vette a Fidesz-Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, a Magyarországi Munkáspárt 2006.-ot, a Liberális Roma Unió Pártot, az Összefogás Magyarországért Centrumot, a Magyarországi Kisebbségek Pártját, a Magyar Nyugdíjasok Pártját, az Összefogás Esélyegyenlőségért Pártot, a Magyarországi Romák Demokratikus Pártját, valamint a Földlakók-Élet-Igazság-Béke-Szabadság Pártját, mint jelölőszervezeteket. 

A testület már korábban döntött a Zöld Demokraták Szövetsége, a Polgárok és Polgármesterek Szövetsége az Élhető Magyarországért, a Magyar Kommunista Munkáspárt, az MSZP, az SZDSZ, a Szociáldemokrata Párt, a Magyar Vidék és Polgári Párt, a Létminimum Alatt Élők és Esélyteremtők Pártja, a Független Kisgazda-, Nemzeti Egység Párt, a Kereszténydemokratapárt-Keresztényszociális Centrum Összefogás Szervezet, a Magyar Szegényeket Pártoló Párt, valamint a Zöld Centrum Párt nyilvántartásba vételéről. 

Rytkó Emília, az OVI vezetője elmondta, hogy március 17-ig lehet jelölteket és jelölőszervezeteket nyilvántartásba venni. 

"A független jelölő önmagában kérheti a nyilvántartásba vételt, a jelölőszervezetek, köztük a pártok támogatását élvező jelöltek pedig akkor szerepelhetnek a pártok jelöltjeként, ha pártjukat mint választáson induló pártot, nyilvántartásba vették" - ismertette az eljárását Rytkó Emília, aki utalt arra is, hogy az OVB egy korábbi állásfoglalása szerint a jelölő szervezet akkortól kezdve válik a választási kampány részesévé, ha magát bejelentette. 

"A választás kitűzésének napjától kezdődik a kampány és a kampánytevékenységhez feltétel, hogy a jelölőszervezet bejelentkezzen" - fűzte hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Hetilap

Országértékelések a kampány jegyében

Kinek a kormánya lenne a szolidárisabb - ebben licitált egymásra a volt és a jelenlegi kormányfő a választások előtti utolsó évértékelő beszédében. Orbán Viktor politikai talk-show-jában, illetve Gyurcsány Ferenc parlamenti beszédében két kormányzati filozófia ütközött meg, miközben ugyanazt az ígéretcsapdát kerülgették.

Ápolási díj: pontozással döntik el, ki mennyi pénzt kaphat

Ápolási díj: pontozással döntik el, ki mennyi pénzt kaphat

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

A nap videója: akcióban a "jövőbe látó" győri autós

A nap videója: akcióban a "jövőbe látó" győri autós

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást

Az elnökség balhézik, az unió kedélyesen figyeli

Az elnökség balhézik, az unió kedélyesen figyeli