szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az InfoRádiónak nyilatkozó Török Gábor politológus szerint a kormányzat reakciója vagy arról tanúskodik, hogy rendkívül hatékony a kormány válságkommunikációja, vagy arról, hogy nem érte őket váratlanul a beszéd nyilvánosságra kerülése.

A Vision Consulting igazgatója szerint nem meglepő, hogy az első reakciója mindenkinek az, hogy Nyugat-Európában egy ilyen eset a kormány bukásához vezethet. Ha azonban "nem az ítélkezést tekintjük fő feladatunknak, akkor talán nem is annyira rossz ez az eset a kormánynak" - vélekedett Török Gábor, rámutatva: Magyarországon a kormányfő közjogilag jobban be van biztosítva, mint általában a demokratikus országokban.

A nyilvánosságra kerül beszéd hatásáról szólva Török Gábor kijelentette: "könnyen lehet, hogy a szocialistákat a listás választásokon meg fogja viselni, de nem hiszem, hogy ezért kormánypárti polgármesterek tömegesen veszítik majd el hivatalukat".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fidesz-KDNP: Sólyom tegyen lépéseket a válság megoldására

A Fidesz-KDNP-frakciószövetség felkérte Sólyom László köztársasági elnököt, hogy az alkotmány alapján tegye meg a szükséges lépéseket az általuk alkotmányos válságként értékelt helyzet megoldására - jelentette be Semjén Zsolt, a KDNP-frakció vezetője hétfőn Budapesten.

Itthon

SZDSZ: várjuk a Fidesz őszinte beismerését is

Magyarországon akkor állna elő új helyzet, ha a Fidesz is beismerné, hogy sok éven keresztül hazugságok uralták politikáját – vélekedett a szabaddemokrata Eörsi Mátyás a Klubrádió műsorában.

hvg.hu Itthon

Kóka: őszintén örülök Gyurcsány szavainak

Marad a koalíció, és marad Gyurcsány Ferenc – mondta a hvg.hu-nak Kóka János Tihanyban. A gazdasági miniszter szerint a kormányfő tegnap nyilvánosságra került májusi mondatai vonatkoztatási pontnak számítanak majd a magyar közéletben. Ezentúl nem lehet már hazudni – vélekedett a liberális politikus.

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?