Az FTC pártolói perlik az MLSZ-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Ferencvárosi Torna Club Pártolói Egyesülete keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, hogy megtudhassa, kik alkották azt a testületet, amely 2006 nyarán kizárta az FTC-t a labdarúgó NB I-ből.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága 2006. július 25-én nem adta meg az élvonalbeli indulási engedélyt az FTC-nek, amely így a másodosztályba került. Az egyesület közleményében leszögezi, hogy a bizottság tagjainak nevét az MLSZ annak ellenére sem hozta nyilvánosságra, hogy a Fővárosi Bíróság jogtalannak ítélte a testület másfél évvel korábbi döntését. A pártolók idén januárban fordultak a szövetséghez, amely az európai szövetség (UEFA) belső szabályzatára hivatkozva utasította őket vissza.

"Úgy gondoljuk, hogy az MLSZ közérdekű feladatot ellátó társadalmi szerv, így a bizottság névsora közérdekű adatnak minősül. Mivel az MLSZ önként nem adta meg az általunk kért adatokat, így Egyesületünk tegnap (hétfőn) keresetet nyújtott be a Labdarúgó Szövetség ellen a Fővárosi Bíróságon" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.