szerző:
MTI

Hat megyei SZDSZ-es szervezet nyilatkozott úgy, hogy korábbi döntésük alapján Fodor Gábor elnökké választását támogatják a párt június 7-i tisztújító küldöttgyűlésén.

Az MTI körkérdésére eddig válaszolók közül négy megye jelezte egyértelműen, hogy ők Kóka János mellett teszik le a voksukat. Pest illetve Bács-Kiskun megyében közel azonos támogatottságot kapott a két elnökjelölt. Hét megyében és Budapesten még nem született döntés. 

A válaszoló SZDSZ-es megyei választmányok közül hatan nyilatkoztak úgy, hogy Fodor Gábor elnökké választását támogatják. A hat megye: Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala. A párt Győr-Moson-Sopron megyei választmánya kedden, a Hajdú-Bihari pedig csak pénteken dönt, de előrejelzésük szerint minden bizonnyal ők is Fodor Gábor mögött sorakoznak fel.
 
A Fodor Gábort támogató Komárom-Esztergom megyei választmány hétfő esti ülése után Varga Győző, a párt megyei elnöke az mondta a távirati irodának, hogy "a Kóka-pártiak közül többen nem jöttek el, ezért kettős szavazatot is le lehetett adni, így a 13 szavazótól 11 voksot kapott Fodor Gábor, Kóka János öt jelölést szerzett." Komárom-Esztergom megye nagyobb városai közül Tatabányán és Komáromban döntetlen a két jelölt támogatásának aránya, Tatán Fodor Gábort, Esztergomban Kóka Jánost szeretnék az SZDSZ elnökeként látni.
 
Röst János Zala megyei alelnök azt mondta, hogy küldötteik mintegy 70 százaléka támogatja Fodort, és mintegy 30 százalék a Kóka János újbóli elnökségét javaslók aránya. Molnár Margit, a párt Veszprém megyei alelnöke szombaton beszélt arról, hogy előző nap a 22 megyei választmányi tagból 12-en szavaztak, és Fodor Gábor 7:5 arányban nyert Kóka Jánossal szemben.
 
Minden bizonnyal Fodor Gábor mellett teszi le a voksát az SZDSZ Győr-Moson-Sopron megyei választmánya keddi ülésén, miután a csoportok őt javasolták a pártelnöki pozícióra - mondta Szentkuti Károly, az SZDSZ megyei elnöke.
 
Az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei Választmánya csak pénteken foglal állást ez elnökjelölt személyéről, az előzetes információk szerint a küldöttek többsége Fodor Gábor pártelnöki jelölését támogatja - mondta a távirati iroda érdeklődésére hétfőn Gadus István, megyei pártelnök.
 
Kóka János mellett a válaszadók közül eddig négy megye: Vas, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Fejér tette le a voksát. Nógrád megyében csütörtökön döntenek, de várhatóan itt is a jelenlegi elnököt támogatja majd a többség. Vas megyében a húsz küldött döntő többsége valószínűleg Kóka Jánost fogja támogatni a pártelnöki pozícióért folytatott versenyben - közölte Németh Kálmán, az SZDSZ Vas megyei szervezetének elnöke.
 
Szintén Kóka Jánost ajánlja a párt elnökének az országos tisztújító küldöttgyűlésre az SZDSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Választmánya - közölte az MTI-vel a párt területi szervezője. A május 15-én megtartott választmányi ülésen a 28 tagú testület jelentős többséggel hozta meg ezt a döntést - tette hozzá Nagy-Bana László.
 
Kóka Jánost jelölte a párt elnökének a június 7-i országos tisztújító küldöttgyűlésre május 7-i ülésén az SZDSZ Fejér Megyei Választmánya  - közölte a párt területi szervezője. Boor Ádám elmondta: a választmányi ülésen a megye valamennyi szervezete képviseltette magát, s a résztvevők egyhangúan a párt jelenlegi elnökének jelölése mellett döntöttek.
 
Minden bizonnyal Kóka János mellett teszi le a voksát az SZDSZ Nógrád megyei választmánya csütörtöki ülésén, miután a csoportok döntő többségben a jelenlegi pártelnökre szavaztak - mondta az SZDSZ megyei elnöke. Ercsényi Ferenc hozzátette: a csoportok közül a balassagyarmati volt az, amelyik egyértelműen Fodor Gábor mellett foglalt állást.
 
Kóka Jánost jelölte pártelnöknek az SZDSZ Somogy megyei választmánya - tájékoztatta a Szabad Demokraták Szövetsége megyei szervezete pénteken. Mint közleményükben írták: a párt Somogy megyei választmányának május 15-én megtartott ülésén csaknem egyhangúlag támogatták Kóka János pártelnökként való jelölését.
 
Pest megyében kiegyensúlyozott eredmény született így mindkét elnökjelöltet támogatják - mondta Gulyás József megyei választmányi elnök a távirati iroda kérdésére. Hozzáfűzte: véleménye szerint Fodor Gábor élvez nagyobb támogatottságot.
 
Bács-Kiskun megyében Fodor Gábort és Kóka Jánost közel azonos számban támogatták a párt megyei választmányának május 17-ei ülésén - közölte Török Gusztáv Andor, a megyei választmány elnöke. A megye mindkét elnökjelöltet támogatja. Szabadai Viktor, a budapesti választmány elnöke azt mondta: péntek délután dönt a grémium arról, hogy melyik elnökjelöltet támogatja.
 
Az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Választmánya csütörtök esti tanácskozásán dönt arról, hogy a párt elnökjelöltjei közül kit támogat - mondta Lövei Csaba, a régió liberális irodájának vezetője a távirati irodának. Békés megyében várhatóan ugyanazon a napon döntenek.
 
Wekler Ferenc Baranya megyei elnök kedden azt mondta, hogy eddig nem foglalkoztak a kérdéssel és a közeljövőben valószínűleg nem tűzik napirendre. Tolnában feltehetően ezen a héten döntenek az elnökjelölt személyéről, de Szabó Zoltán megyei irodavezető egyelőre nem tudta megmondani, hogy melyik napon.
 
A megyei választmányok vezetői közül többen is jelezték, hogy a döntésnek nincs kötelező jellege, mert a párt küldöttei szabad mandátummal rendelkeznek, tehát arra a jelöltre voksolnak június 7-én, akit jobb elnöknek tartanak.
 
Az SZDSZ június 7-én tart rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést, ahol megválasztják a párt elnökét, az ügyvivői testület tagjait illetve az országos tanács 20 tagját.
  

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Fodor: a változáspártiak összefogása kell az SZDSZ megújulásához

A Szabad Kezdeményezések Köre Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökjelöltjével folytatott megbeszélést, amelyen az elnökjelölt támogatásáról biztosította a párton belüli új kezdeményezéseket. Erről Korchma Zsombor, a Szabad Kezdeményezések Körének szóvivője tájékoztatott.

MTI Itthon

Az SZDSZ megszavazza a kormányátalakítást

Az SZDSZ nem ért egyet a kormányátalakítás tartalmával, de miután Gyurcsány Ferenctől egyértelmű ígéretet kaptak arra, hogy az eddiginél nem kerül többe a kormány működése, támogatni fogják az indítványt - mondta Horn Gábor, a szabad demokraták ügyvivője a frakcióülés után.

Fának rohant egy busz Borsodban, 10-en megsérültek

Fának rohant egy busz Borsodban, 10-en megsérültek

A Fidesz néppárti tagsága még mindig be van fagyasztva

A Fidesz néppárti tagsága még mindig be van fagyasztva

Nem lehet ezután bírósághoz fordulni helyszíni bírság ügyében, mondta ki az Alkotmánybíróság

Nem lehet ezután bírósághoz fordulni helyszíni bírság ügyében, mondta ki az Alkotmánybíróság

Donald Tuskot jelöli az Európai Néppárt élére a lengyel Polgári Platform párt

Donald Tuskot jelöli az Európai Néppárt élére a lengyel Polgári Platform párt

Németh Szilárd verset írt Bangónéhoz

Németh Szilárd verset írt Bangónéhoz

Orbánt éltette Sorossal szemben Matteo Salvini Rómában

Orbánt éltette Sorossal szemben Matteo Salvini Rómában