Cserepeket dobált, majd kiugrott a rendőrség ablakán és belehalt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kiugrott az ajkai rendőrség épületének első emeleti ablakából vasárnap hajnalban egy román állampolgárságú férfi és a helyszínen életét vesztette. Ezt megelőzően két rendőrt dulakodás közben egy ollóval megsebesített.

A román férfi hajnalban felmászott a 8-as főút mellett lévő dabrókai csárda tetejére, s onnét elkezdte a cserepeket ledobálni. A kiérkező rendőröket látva azonban lejött a tetőről, s a megnyugodni látszó 45 év körüli férfit az ajkai rendőrkapitányságra szállították.

Kihallgatása közben a román férfi az asztalról felkapott egy ollót, s azzal a szobában lévő rendőrökre támadt, s közülük kettőt a fején és a nyakán megsebesített. A dulakodás közben a rendőrök két lövést adtak le. Az egyik lövés a férfit a lábán találta el. A felbőszült ember ezután kitörte az ablakot és kiugrott a betonozott belső udvarra, ahol életét vesztette.

A rendőrök sérüléseit az ajkai kórházban ellátták, illetőleg egyiküket továbbra is az intézményben ápolják. Az ügyben a Veszprém Megyei Nyomozó Ügyészség vizsgálódik.