Tetszett a cikk?

Egy 20 éve balesetet nem okozó szolnoki férfi volt a vezetője annak a személyvonatnak, amely október 6-án Monorierdőnél ráfutott az InterCityre – írja az Új Néplap.

Ezt Velkei Béla, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének területi ügyvivője közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilappal. „Nagyszerű kollégáról van szó”. Velkei elmondta azt is, hogy a vizsgálatok, meghallgatások szerdán is folytatódtak a vasútbiztonsági irodán, ezeken ő is jelen volt. Tájékoztatása szerint a személyvonat mozdonyvezetője és vonatvezetője szembesítését is végig hallgatta, és azokban vannak eltérő pontok.

A területi ügyvivő így aztán nem érti, hogy miért jelentek meg olyan újságcikkek, miszerint a mozdonyvezető a hibás a vasúti tragédia bekövetkeztéért. Mint aláhúzta, az ügyben a vasútbiztonsági iroda hivatott az első körű jelentést elkészíteni a munkáltatónak, addig nem lehet hivatalosan kijelenteni, hogy konkrétan ki a felelős a négy ember életét követelő balesetért.

A mozdonyvezető a baleset óta betegállományban van, mert nagyon megviselte a szerencsétlenség – olvasható az Új Néplapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Monor és Pilis között nem járnak a vonatok

A Monorierdőnél történt baleset miatt Monor és Pilis között nem közlekednek a vonatok, az InterCity vonatok kerülő útvonalon, Újszász érintésével járnak. Az utasoknak jelentős késésekre és járatkimaradásokra, járatösszevonásokra kell számítaniuk - közölte a MÁV hétfő délután.

Hét nap

Halálos vonatbaleset

A személyvonat mozdonyvezetőjének mulasztását valószínűsítik a szakértők a Pest megyei Monorierdőnél történt hétfői...

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Letesztelték koronavírusra a teljes mezőhegyesi ménesbirtokot

Letesztelték koronavírusra a teljes mezőhegyesi ménesbirtokot

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google