szerző:
MTI

Nem kell járattörlésekre számítani kedden Ferihegyen a Budapest Airport közlése szerint; a tranzitban is működik már az utasbiztonsági kapu, köszönhetően annak, hogy munkába állt az uniós biztonsági ellenőrök több mint fele.

A repülőtér üzemeltetőjének tájékoztatása szerint mintegy húsz frissen alkalmazott, uniós országból érkezett biztonsági ellenőr kezdte meg a munkát a magyar ellenőrökkel vegyes csapatokban. Jelenleg négy ellenőrző pont is működik a reptéren, a forgalom folyamatos, járattörlésekre így nem kell számítani.   

Hardy Mihály, a BA vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek elmondta: információik szerint egy, a munkát felvevő, az éjszakai műszakból hazatérő utasbiztonsági ellenőrt a sztrájkolók hangosan szidalmaztak. Az igazgató közölte: a BA emiatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Folyamatos az utasfelvétel Ferihegyen

Nyugalom van Ferihegyen kedden kora reggel, a két repülőtéri szakszervezet sztrájkjának hetedik napján egyelőre nem alakultak ki hosszú sorok a 2/B terminálon, folyamatos az utasfelvétel és a biztonsági ellenőrzés. A december 10. óta sztrájkoló Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) legutóbb hétfőn egyeztetett a Budapest Airporttal (BA). Ez alapján nem tűnik esélytelennek a megegyezés Ferihegyen: az MTI úgy értesült, hogy a hétfői egész napos, nem hivatalos egyeztetésen közeledett a felek álláspontja. A BA és a szakszervezetek kedden délelőtt folytatják a tárgyalásokat.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI/hvg.hu Itthon

Mi a helyzet Ferihegyen?

Ma délelőtt folytatódnak a tárgyalások, de a hvg.hu úgy tudja: ha nem jutnak megállapodásra a felek, akkor a sztrájk kiterjedésével kell számolni.

hvg.hu Itthon

"A tulajdonos leszalámizza a korábban virágzó Ferihegyet” - videó

Interjúink a repülőtér menedzsmentje és a sztrájkolókat képviselő szakszervezeti vezetők kritikus hétfői tárgyalásának elestéjén készültek. Világos volt, ha nem sikerül megállapodni, a munkabeszüntetés tovább terjedhet, újabb repülőtéri dolgozók szolidaritási sztrájkjával.

MTI Itthon

"Vendégmunkások" tűntek fel Ferihegyen

A Munkástanácsok szerint a Budapest Airport (BA) negyven görög munkavállaló kiképzését kezdte meg, annak érdekében, hogy sztrájktörőként alkalmazza őket a ferihegyi reptéren. A BA úgy magyaráz, hogy csupán biztonsági ellenőröket alkalmaz uniós országokból, hogy csökkentse a repülőtér és a légitársaságok további kárait.

MTI Itthon

Vasutassztrájk percről percre

Hosszú ideje nem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezeti követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról. A sztrájkot egyelőre felfüggesztették.

Bukott a Boeing egy 49 gépes rendelést

Bukott a Boeing egy 49 gépes rendelést

Albínó pingvin kelt ki a gdanski állatkertben

Albínó pingvin kelt ki a gdanski állatkertben

Fotókon az M5-ösön történt komoly baleset

Fotókon az M5-ösön történt komoly baleset

Átment a zebrán egy zebra Nyitrán

Átment a zebrán egy zebra Nyitrán

Gyalogátkelőn sodort el egy autó egy kislányt

Gyalogátkelőn sodort el egy autó egy kislányt

Felszámolták az Iszlám Állam utolsó bástyáját

Felszámolták az Iszlám Állam utolsó bástyáját