Estig is eltarthat a káosz az M3-ason

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már megérkezett egy speciális daru az M3-as autópálya gödöllői csomópontjához, ahol hajnalban az útra zuhant az átépítés alatt álló felüljáró egyik hídeleme, de a forgalmi káosz akár estig is eltarthat az autópálya Pest megyei szakaszán - értesült a HavariaPress.

A Pest megyei város határában lévő autópálya-csomópont átépítés alatt álló felüljárójáról kedden kora reggel, öt óra előtt zuhant az úttestre egy előre gyártott, 28 méteres hídgerenda. A nagy méretű hídelemet utolsóként akarták beemelni a felüljáró szerkezetébe, amikor valami miatt lezuhant, eközben meglazítva egy másik, már rögzített hídgerendát is.

Szerencsére a baleset még abban az időszakban történt, amikor az építkezés miatt - éjjel tíz és reggel öt óra között - lezárták az érintett pályaszakaszt, így csak egy munkás sérült meg könnyebben. A leszakadt hídelem törmelékei az autópálya mindkét pályatestjét elfoglalják, a csomópontot ezért hajnal óta mindkét irányból lezárva tartják.

Galériánkhoz kattintson!
© MTI - Beliczay László


A helyszínre már megérkezett egy speciális daru, amellyel a törmelékeket kívánják eltakarítani az útpályáról, ám az majd csak a betondarabok eltávolítása után derülhet csak ki, hogy az útpálya károsodott-e a lezuhant hídelemtől, és ha igen, milyen mértékben. Jelenleg Mogyoród és Bag között leterelik a forgalmat az autópályáról, az útzár feloldását a délutáni órákra tervezik a szakemberek. Mivel azonban a Budapest felé tartó sor már egészen Hatvanig elér, nem kizárt, hogy a forgalmi helyzet csak estére normalizálódhat az M3-as autópályán.

Autósor áll az M3-as autópálya gödöllői lehajtójánál az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában egy 83 méter hosszú híd építkezésén, ahol hídelemek szakadtak az útra.
© MTI - Beliczay László