Forgalomkorlátozás a fővárosban a hétvégén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Két nagy rendezvény miatt forgalomkorlátozás lesz a fővárosban a hétvégén: szombaton az önkormányzati demonstráció miatt, vasárnap pedig a magyarországi cigány kisebbség kirekesztése ellen tiltakozó menete miatt lesz forgalomkorlátozás.

A költségvetés ellen tiltakoznak az önkormányzatok a Fidesz szervezésében szombaton 11 órától a Kossuth téren. A demonstráció az egészségügyi gondokról, a gyermekétkeztetésről, a kistelepülések problémáiról, a fogyatékkal élők nehézségeiről fog szólni.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendezvény biztosítása miatt tilos megállni pénteken 18 órától szombaton 14 óráig a Kossuth téren a Vértanúk tere és a Szalay utca között, valamint az Alkotmány utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Honvéd utca között.
  
A rendezvény érinti a BKV egyes járatait is: 10-14 óra között a 70-es és 78-as trolibuszok nem mennek be a Kossuth térre, hanem a Kozma Ferenc utcánál megfordulnak, a 2-es villamos úgynevezett északi ága pedig csak a Havas utca és a Kossuth téri metrómegálló között közlekedik. A rendezvény érinti a 115-ös autóbusz útvonalát is, itt azonban megállót nem hagynak ki a járatok. 
  
A magyarországi cigány kisebbség kirekesztése ellen tiltakozó menete a szervezők várakozásai szerint többezres tömeggé duzzadva a Hősök teréről vonul át a Sándor-palotához, ahol át szeretnék adni Sólyom László köztársasági elnöknek a Magyarországon élő romákat érintő hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó petíciójukat.
  
A rendezvény biztosítása miatt tilos megállni szombaton 20 órától vasárnap 18 óráig a Felvonulási téren a Hősök tere és a Műcsarnok között, az Andrássy út páros oldali szervizútján a Dózsa György út és a Rippl-Rónai utca között, az Andrássy út páros oldalán az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Magyar Tudományos Akadémia külső parkolójában, a Hunyadi János úton a Clark Ádám tértől felfelé 40 méter hosszon, valamint a Dísz téren.