szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tatabányai Szent Borbála Kórház központi tömbjének megépítésére és az aktív ellátás fejlesztésére a kormány 4,2 milliárd forint pályázati támogatást ítélt meg, a beruházás teljes összege eléri az ötmilliárd forintot - jelentette be Lukács Zoltán, Tatabánya MSZP-s országgyűlési képviselője.

A megyei önkormányzat 2010-ben beadott pályázatát rekordidő alatt részesítették kedvező elbírásában, ebben Schvarcz Tibor, a térség korábbi MSZP-s országgyűlési képviselője játszott jelentős szerepet - mondta. A beruházás során az új belgyógyászati tömb kétszáznál több ággyal bővül. A külső telephelyeken működő osztályokat a központi épületben helyezik el és jelentős diagnosztikai fejlesztésekre is sor kerül a radiológia területén, illetve CT és MR készüléket állítanak üzembe.

A kincstártól a megyei önkormányzat tulajdonába kerül át jelenleg leromlott állapotban működő gőzfürdő, de a tulajdonosváltással lehetőség lesz fejlesztési pályázatok benyújtására. Völner Pál, a megyei közgyűlés elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője az MTI kérdésére hozzátette, emellett egy másik, 800 millió forintos pályázatban is heteken belül eredmény születhet, mely a már meglévő régi tömb felújítását szolgálja. A politikus szerint a gőzfürdő ingatlancserével jut az önkormányzat tulajdonába. A kincstár az általa használt irodaház tulajdonjogát kapja meg és még a megyei önkormányzat fizet 6,7 millió forintot a rossz állapotban lévő ingatlanért.

A Szent Borbála Kórházban 1260-an dolgoznak, az intézmény 628 aktív és 175 krónikus ággyal működik, Tatabánya és Komárom-Esztergom megye 320 ezer lakosát látja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Plázs

Magyar beteg: hogyan éljük túl a kórházat?

A szuperbaktériumok felzárkóztak a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések mellé a vezető halálokok listáján: a világon több mint 1,4 millió beteg szed össze valamilyen fertőzést kórházi tartózkodása során. Pedig az esetek zöme megelőzhető lenne, ám sok hazai kórházban a magas költségre hivatkozva nem végzik el a szűréseket, annak ellenére, hogy a kialakult fertőzés kezelése több milliós nagyságrendű is lehet. Igaz, nem csak drága módszerekkel lehet küzdeni, már a rendszeres kézmosással és a fertőtlenítőszerek megfelelő alkalmazásával is vissza lehetne szorítani a gyilkos kórokozókat.

Hogyan lesz az alvás fázisaiból zene? - Már nem kell sokat aludni, és kiderül

Hogyan lesz az alvás fázisaiból zene? - Már nem kell sokat aludni, és kiderül

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

Kiemelt figyelmet kap majd a környezetvédelem Jacinda Ardern következő ciklusában

Kiemelt figyelmet kap majd a környezetvédelem Jacinda Ardern következő ciklusában