szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A péceli halálos motoros tragédiát okozó, a telkénél drótkötelet kifeszítő fiatalembert gondatlanságból elkövetett emberölésért két év, öt esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte hétfőn első fokon a Pest Megyei Bíróság. Szabó Judit bírónő most indokolja az ítéletet.

A vádlott Pécel melletti telkének szélén egy földút húzódik, amit az arra rendszeresen közlekedő járművek kerekei tapostak ki. A vád szerint a telektulajdonos a behajtást megtiltandó és megakadályozandó az út két oldalán álló oszlophoz 70 centiméter és 1 méter közötti magasságban acélsodronyt feszített ki.

A drótkötélre, hogy az könnyen észlelhető legyen, sárga műanyag szalagot tekert. Ennek ellenére egy motorkerékpáron közeledő férfi nem látta meg a drótkötelet és körülbelül 60-70 kilométeres sebességgel motorjával nekihajtott, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett a nyakán, hogy a helyszínen meghalt. Mindez még 2008. február 23-án történt. Az ügy először közlekedés veszélyeztetése miatti eljárással kezdődött, majd gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg a férfit, végül az ügyészség halált okozó testi sértésre módosította a vádat, de a bíróság úgy ítélte meg, hogy a történtek gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősülnek.

Szabó Judit bírónő az ítélet szóbeli indoklásakor hétfőn kiemelte, a kiszabható 1 és 5 év középmértéke körüli 2 éves büntetést azért szabták ki, mert a vádlott büntetlen előéletű ugyan, de a hasonló bűncselekmények megszaporodtak az utóbbi időben.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három napi gondolkodási időt kért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump