Személycserék az MTI-nél: Sólyom sajtósa visszatért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Magyar Távirati Iroda (MTI) előtt álló új feladatokra való tekintettel Belénessy Csaba, a hírügynökség vezérigazgatója 2011. január 1-jei hatállyal személyi intézkedéseket hozott, amelyek a cég Hírszerkesztési Központjának, valamint szerkesztőségeinek vezetésére is kiterjednek.

Keller Tivadar, a Hírszerkesztési Központ főszerkesztő-helyettese helyére Toót-Holló Tamást, a Belpolitikai Szerkesztőség eddigi vezetőjét nevezte ki. A Belpolitikai Szerkesztőség élére Wéber Ferenc kerül, aki korábban már volt a belpolitikai rovat vezetője, ám menesztették, s ekkor Sólyom László egykori államfő sajtósa lett. Demecs Zsolt, a Fotószerkesztőség vezetőjének helyére Virágvölgyi István érkezik, aki korábban az Origónál volt képszerkesztő és fotó rovat vezető.

A Külpolitikai Szerkesztőség élére Feledy Botond kerül, aki az ismert televíziós műsorvezető, Feledy Péter fia. Feledy Botond S. Tóth Lászlót váltja a posztján. Újvári Margitot, a Panoráma Szerkesztőség eddigi szerkesztőségvezetőjét szerkesztőségvezető-helyettessé nevezik ki, a Panoráma Szerkesztőség élére Devich Márton kerül, aki a Heti Válaszból érkezett.

A Belpolitikai Szerkesztőség részeként dolgozó parlamenti rovatot Balogh Csilla helyett Demény Dóra irányítja a továbbiakban. Demény már dolgozott ennél a rovatnál korábban. Straky Zoltánt, a Nemzetközi Tájékoztatási Szolgálat vezetőjét Kuthi Áron váltja fel. A Multimédia Szerkesztőség állománya integrálódik a hamarosan létrejövő Új média szervezeti egységbe. Török Éva helyett Dankó Ádám lesz a Gazdasági Szerkesztőség vezetője.

A vezető posztokról felmentett dolgozók valamennyien az MTI-ben dolgoznak tovább.