Bombariadó Budapesten - lezárások a Hungária körútnál

Bombariadó Budapesten - lezárások a Hungária körútnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress/MTI
Tetszett a cikk?

Egy második világháborús robbanószerkezetet találtak Budapesten, a Hungária körút és a Stefánia út kereszteződésében. A tűzszerészeti munkálatok idejére lezárják a környéket - értesült a HavariaPress.

Pénteken délután került elő földmunkálatok közben egy világháborús robbanószerkezet a Hungária körút és a Stefánia út sarkán. A honvédségi tűzszerészek már a helyszínen vannak.

A rendőrségnek várhatóan le kell zárnia a robbanószerkezet hatástalanításának idejére a Hungária körút, a Stefánia út és a Mogyoródi út érintett részét.

Kerekesné Benedek Mária, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj megbízott kommunikációs tisztje az MTI-vel azt közölte, hogy a Stadionoknál egy étterem kerthelyiségének földmunkái során találtak több második világháborús robbanószert. Először egy magyar "42 mintájú" kézigránátfejet, valamint egy nyolc centiméteres könnyű olasz aknavető gránátot találtak. Majd a műszeres átvizsgálás után előkerült még egy orosz repeszromboló gránát, tíz nyolc milliméteres puskalőszer, valamint tíz kilogramm robbanószer maradvány.

Ezeket összegyűjtötték és rendőri felvezetéssel a központi gyűjtőhelyre szállították. Itt később fogják megsemmisíteni a talált lőszereket - mondta Kerekesné Benedek Mária. A talált robbanószerek miatt nagyjából két órára a Hungária körút belső két sávját és a Stefánia utat lezárták, az éttermet pedig kiürítették. Az útzárat hat óra körül oldották fel - tette hozzá a kommunikációs tiszt.