Az évad végéig fellélegezhet a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín

Az évad végéig fellélegezhet a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az évad végéig biztosítja a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működését. A NEFMI a két teátrum esetleges átadásáról tárgyal a fővárossal.

A szerdai döntés értelmében 2012 első félévére a Budapesti Kamaraszínház 147 millió, míg a Játékszín 63,4 millió forint támogatást kap - közölte a NEFMI. A közlemény szerint a kultúráért felelős minisztérium ezzel lehetővé kívánja tenni, hogy a két színház az évadot befejezhesse, a második félévre azonban már - forrás hiányában - támogatást nem tud biztosítani. A fél évre számított támogatási összeget a tárca a társaságok tulajdonosának, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek adja át.

©

A minisztérium további tárgyalásokat folytat a tulajdonosi jogkörben a további döntéseket meghozó MNV Zrt.-vel, valamint a színházak esetleges átadás-átvételéről Budapest Főváros Önkormányzatával - áll a kommünikében.

A NEFMI december közepén értesítette a két állami fenntartású színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín vezetését arról, hogy a teátrumok támogatását január 1-től megvonja. A két fővárosi színház szerződésének felbontásával a tárca 477 millió forint megtakarítást tervezett.