szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az uniós biztos Twitter oldalán a magyar publicista romákról szóló cikkére reagált. Mint írta, ő nem ezt nevezi szólás-, illetve sajtószabadságnak.

"Elszörnyedtem Bayer Zsoltnak a magyar roma közösségről szóló szavaitól ('állatok' stb.) Én nem ezt nevezem szólás-/sajtószabadságnak." - írta Twitterén Neelie Kroes uniós biztos, az Európai Bizottság digitális ügyekben, illetve médiakérdésekben is illetékes alelnöke.

Neelie Kroes
©

Pár perce múlva hozzátette: "Ha valaki a roma közösséget 'nem emberinek' nevezi - Bayer Zsoltról, a Fidesz tagjáról beszélek - , az arra utal, hogy az illető nem méltó szövetséges."

Neelie Kroes üzeneteire a Nol.hu hívta fel a figyelmet.

Bayer Zsolt a Magyar Hírlap január 5-i számában a szigethalmi késelés apropóján azt írta: a cigányság jelentős része "gyilkol", ha valami nem tetszik neki. A cikkben a romákat állatokhoz hasonlította, és hozzátette, mindenképp meg kell oldani, hogy ezek az állatok "ne legyenek",

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!