szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kommunista propagandaszöveggé írta át a Fidesz-frakció médiatörvénnyel kapcsolatban kiadott közleményét az MSZP. A viccelődő szocialisták a Fidesz eredetijének egyes szavait a kommunista éra szóhasználatában megszilárdult jelzőkre - például az "imperialistára" vagy "reakciósra" - cserélték, az országot Magyar Népköztársaságnak, Orbán Viktort pedig a néhai észak-koreai diktátor után Kedves Vezetőnek nevezték.

Akár a honlapok szövegeibe véletlenszerűen trágár jelzőket szúró Pornolizer szolgáltatás is megihlethette az MSZP-t, amely alaposan átírta Cser-Palkovics András és a Fidesz-frakció mai, médiatörvénnyel kapcsolatos közleményét. Az eredeti közleményt - amely szerint Magyarország bocsánatkérést vár a hazai baloldal tagjaitól, amiért külföldön kritizálták a médiatörvényt - a szocialisták egy kommunista propagandaszöveg stílusában fogalmazták újra.

Az országot népköztársaságnak nevezik, Orbán Viktort pedig az egykori észak-koreai diktátor után Kedves Vezetőnek, illetve alaposan megtűzdelték a szöveget olyan jelzőkkel, mint az "imperialista", a "reakciós", a "munkaalapú" vagy a "béketábori".

Íme egy teljes tiráda: "hosszas, indokolatlan és aljas politikai támadás után, amelyet az imperialista közvélemény megtévesztésével munkaalapú társadalmunk ellen indítottak az imperialista és reakciós erők, a Magyar Népköztársaság igaza bebizonyosodott: hazánk dicső tollforgatóit megvédő médiatörvény körüli hisztériának semmiféle szakmai alapja nem volt".

Ez a Fidesz-frakció eredetijében a következőképpen hangzik: "hosszas, indokolatlan és aljas politikai támadás után, amelyet a külföldi közvélemény megtévesztésével Magyarország ellen indított a hazai baloldal, Magyarország igaza bebizonyosodott: a magyar médiatörvény körüli hisztériának semmiféle szakmai alapja nem volt".

A Fidesz-közleményt jegyző Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester sem úszta meg, az MSZP verziójában az aláírás szerint ő "a Magyar Népköztársaság agitprop osztályának vezetője, Székesfehérvár Városi Tanács elnöke". A szocialisták még arra is vették a fáradságot, hogy az átiratot a gyakorta kormánypárti elfogultsággal vádolt MTI stílusában, a javításoknál megszokott módon címezzék és szövegezzék meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gerald Knaus: Hogyan lehetnék Magyarországon bármire veszélyes?

Gerald Knaus: Hogyan lehetnék Magyarországon bármire veszélyes?

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája

Melyik cégnél jó most dolgozni? Íme a Forbes listája