szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Győr-Moson-Sopron megye, azon belül a fertődi Esterházy-kastély és környéke helyzetéről tájékozódott a kormány szerdai kihelyezett ülésén, Fertődön.

A tanácskozáson többször szóba került a napokban levonult, Győr-Moson-Sopron megyét is sújtó dunai árhullám, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, a védekezés bebizonyította, hogy igenis létezik nemzeti összefogás.

Több útépítési kérdés is napirenden volt. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt mondta, a győri északi elkerülő út átadásának 2015 végi időpontja tartható. A Győr-Sopron közötti gyorsforgalmi úttal kapcsolatban a kormányfő azt kérte a kabinettől: szeptember elején jelenthessék be, mikorra épül meg az út.

Az infrastrukturális fejlesztések, valamint a napokban levonult dunai árhullám mellett szóba kerültek közgyűjteményekkel, örökségvédelemmel és sporttal kapcsolatos kérdések is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leleplezték a megújult Minit

Leleplezték a megújult Minit

Závecz: Gyengült a Fidesz vidéken, sok körzet pár száz szavazaton múlhat

Závecz: Gyengült a Fidesz vidéken, sok körzet pár száz szavazaton múlhat

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”