szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fidesz reagált a bajai helyzetre, a párt közleménye szerint a baloldal követett el törvénysértést Baján.

Sikerült telefonvégre kapni a kormánypárt egyik kampányokkal foglalkozó munkatársát, hogy reagáljon az egyre abszurdabbá váló bajai kampányra, és kiváltképp arra, hogy ismeretlenek autókból filmezik a baloldali jelölt minden lépését. A pártalkalmazott nem kívánt bővebben nyilatkozni, mert éppen a „főnökével készült a délutáni meccsre”, de annyit elmondott, hogy a kampány a helyiek dolga, a központ nem fordít rá különösebb energiát. „Az egy pici körzet, amit így is, úgy is megnyerünk” – tette hozzá.

Időközben a Fidesz hivatalosan is reagált Juhász Péter mai sajtótájékoztatójára. A Fidesz szerint a múlt heti bajai időközi önkormányzati választásokkal kapcsolatos nyilvánosságra került bírósági jegyzőkönyv éppen azt igazolja, hogy a baloldal követett el törvénysértést.


A kormánypárt szerint ugyanis a volt bajai szocialista polgármester saját bevallása szerint is egész nap a szavazókör bejáratánál próbált nyomást gyakorolni a szavazópolgárokra. A közlemény szerint a bajai vereség után "itt lenne az ideje, hogy a vereségébe beletörődni képtelen bukott baloldal két hete tartó szánalmas magyarázkodás helyett, levonja a tanulságokat arról, hogy a választók se külön-külön, se együtt nem kérnek belőlük".

A Kecskeméti Törvényszék múlt szombaton döntött úgy, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben. A végzés szerint kampánycsend-sértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Léleknyomorító, hogy a nagyszülők és unokák nem találkozhatnak a járvány miatt

Léleknyomorító, hogy a nagyszülők és unokák nem találkozhatnak a járvány miatt