Élelmiszert keresnek a Tescóban és a Pennyben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Idén november 22-én és 23-án országszerte 137 település 256 nagyáruházában fogadják a lakosság élelmiszeradományait - közölte az Élelmiszerbank.

A szervezet célja, hogy a gyűjtés eredményeként az előző évi, nagyjából 15 ezret is meghaladja a rászoruló családok részére összeállított ajándékcsomagok száma. Az egyesület élelmiszergyűjtő hétvégéjének fő támogatója a CIB Bank. 

A karitatív gyűjtéshez 2013-ban is csatlakoznak hazai hírességek, például Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Pokorny Lia, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is aktívan támogatja az egyesület kezdeményezését.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tapasztalatai szerint a karácsonyt megelőző időszakban minden évben növekszik az adományt kérők száma. A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén pedig a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez.

"El is kél a segítség, hiszen az Eurostat friss adatai szerint hazánkban sajnos továbbra is több millió embernek nincs elég pénze arra, hogy minőségi élelmiszerekhez jusson" - írták a közleményükben.

Az akció keretein belül az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco üzletláncok 256 áruházában várják a felajánlásokat, elsősorban a karácsonyi sütés-főzéshez felhasználható tartós élelmiszereket. Az összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével, a gyűjtések helyszínének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 30 ezer tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 500 ezer rászorulónak, összesen több mint 12 milliárd forint értékben.