szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Áder János és Orbán Viktor is külön üzenetben gratulált Irán vezetőinek az iszlám forradalom 35. évfordulója alkalmából.

Hassan Rouhani Irán elnöke és Eshaq Jahangiri elnökhelyettes is gratuláló üzenetet kapott ma Orbán Viktortól és Áder Jánostól, az iszlám forradalom 35. évfordulójának alkalmából.

Az FNA hírügynökség beszámolója szerint Áder üzenetében kiemelte a két ország erőfeszítéseit a kétoldalú együttműködés fejlesztéséért minden területen, ami mindkét ország érdekeit szolgálja.

©

A kormány részéről Kövér László és Martonyi János is külön üzenetben gratuláltak iráni kollégáiknak. Kövér üdvözölte a két ország közeledését, továbbá reményének adott hangot, hogy a két ország kormánya  a jövőben még jobban megerősíti a két ország közötti kölcsönös együttműködést. Martonyi levelében a gratuláció mellett a két ország jövőbeli összehangolt külpolitikáját is kérte az iráni külügyminisztertől.

Kedd délelőtt rengetegen vonultak az utcákra Iránban, hogy így ünnepeljék a forradalom évfordulóját. A fővárosban, Teheránban az ünneplők csakúgy, mint 35 évvel ezelőtt, most is az Azadi téren gyűltek össze, így kifejezve elkötelezettségüket az Iráni Iszlám Köztársaság alapelvei, és filozófiája mellett.

Az iráni forradalom, más néven iráni iszlám forradalom, 1978-ban tört ki Mohammad Reza Pahlavi sah elnyomó és korrupt rendszere ellen.1979 elejére sikerült elűzni az uralkodót, és bár eredetileg nem ez volt a lázadók célja, végül a Ruhollah Khomeini ajatollah vezette síita klérust juttatták hatalomra. Az új vezetés 1979. április 1-jén kikiáltotta az Iráni Iszlám Köztársaságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Engedélyezte az MNB a Hungarikum Alkusz tulajdonszerzését a CIG Pannónia Életbiztosítóban

Engedélyezte az MNB a Hungarikum Alkusz tulajdonszerzését a CIG Pannónia Életbiztosítóban

„Ebben az országban eléggé elvesztettem a hitemet. A Kékkör sokat visszaadott belőle”

„Ebben az országban eléggé elvesztettem a hitemet. A Kékkör sokat visszaadott belőle”

Csizmadia Ervin: Milyen értelemben érhetne véget a történelem?

Csizmadia Ervin: Milyen értelemben érhetne véget a történelem?