szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kövér László szerint Gyurcsány Ferenc nem a kormánnyal szemben folytat kampányt, hanem a saját baloldali szövetségeseivel szemben.

Az Országgyűlés elnöke az Echo TV szombat esti Heti mérleg című műsorának adott interjúban azt mondta, Gyurcsány Ferenc "valamilyen eszközökkel" rákényszerítette Mesterházy Attilát és Bajnai Gordont az együttműködésre. Hozzátette: azt kevésbé tartja hihetőnek, hogy a jobb időket látott liberális értelmiségiek kényszerítették őket erre Bajnai Gordonon keresztül. Hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc nem a kormánnyal szemben folytat kampányt, hanem a saját baloldali szövetségeseivel szemben. Nem a következő választás, annak eredménye érdekli, hanem, hogy mi lesz utána, négy év múlva. "Már ágaskodik miniszterelnöki ambíciója" 2018-ra vagy 2022-re - mondta Kövér László.

Hozzátette: némi megnyugvással figyelik ami zajlik, de nem szeretné, ha bárki azt gondolná a jobboldalon, hogy Gyurcsány Ferenc már megnyerte a jelenlegi kormányoldalnak a választásokat. Ezt ők maguk tudják megtenni, úgy ha minden választópolgárt meg tudnak szólítani, akiben még kétely van, hogy a következő négy évben merre kellene vinni az ország szekerét, és el tudnak vinni április 6-án szavazni - fejtette ki. Kövér László szerint a baloldali összefogás "egy brancs", ha a konc és az elkövetett bűnök kerülnek elő, akkor mindig nagy az összetartás. Ha nem így lenne, akkor ez a furcsa baloldali együttműködés sem jött volna létre. A gyűlölet a polgári oldallal szemben, és a közös bűnök összetartó ereje erősebb volt, mint a józan felfogás - fejtette ki.

"Nem normálisak"

Az Országgyűlés elnöke a parlament utolsó napján történteket úgy értékelte: "normálisnak nem mondanám, azokat sem, akik ilyeneket csinálnak". A házelnök reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy az ilyen akciókhoz nem kell hozzászokniuk. Megjegyezte: azok a korlátok, szankciók, amiket meghatároztak ezen esetekre, nem váltak be, mert "a kedv megmaradt". Ugyanakkor reméli az ilyen akciókkal nem nőtt, hanem csökkent azoknak a szimpatizánsoknak a száma, akiknek kedvük lesz "Bajnai csapatára" szavazni. A keleti nyitásról és arról, hogy ez marad-e, ha folytatják a kormányzást, kifejtette: akkor is megmaradna, ha nem ők maradnának kormányon, hanem azok jönnének, akik most a legjobban támadják őket. 2010 előtt is volt az akkori kormánynak nem csak Oroszországgal, hanem Kínával is valamilyen kapcsolata, bár tevékenységük sokszor ötletszerű volt.

Zsarolással egybeforrt Összefogásról beszélhetünk Kövér László szerint
©

Az antiszemitizmus kampánytémává válását firtató felvetésre és arra a kérdésre, hogy szerencsés-e ha egy vallási szervezet, felekezet ilyen egyértelműen a kampány részesévé szegődik, kifejtette: "egyáltalán nem szerencsés, sőt kifejezetten szerencsétlen". Szerinte a magyarországi zsidó közösség tagoltabb, mint amilyen politikai beállítottságú a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetése. Rámutatott: a szervezet elmúlt 20 éves politikájából kiolvasható, kikkel érzik együtt jól magukat. "Ez szívük joga, az más kérdés, hogy akiket képviselnek lehet, hogy másként gondolkodnak a politikáról, mint ahogy egyébként a Mazsihisz vezetői ezt előadják" - fogalmazott.

Kövér sajnálja

Kövér László még sajnálatosabbnak tartja, hogy megpróbálnak megakadályozni politikai rövidtávú megfontolásból olyan akciókat, amelyek szerinte hozzájárulhatnának a megbékéléshez, a kölcsönös kiengesztelődéshez, és egymás jobb megértéséhez. Azokkal a zsidó vezetőkkel, illetve a nagykövettel ért egyet, akik azt mondják, hogy az ultimátumok és az "elhatárolósdi" nem szolgálják azt a célt, hogy jobban megértsék egymást. Arról, hogy lehet-e a választások után bármi változás a témában, azt mondta: szerinte ez nem a külföldi politikai, gazdasági érdekcsoportok döntésén múlik, hanem a magyar baloldalon. Ha ők nem akarják az antiszemitizmust témává tenni a Magyarországról folyó nemzetközi közbeszédben, akkor ez nem lesz téma 2014 után - fejtette ki, hozzátéve: ez azért téma, mert odaerőltették az elmúlt esztendőkben is.

Rengeteg kárt lehet ezzel okozni, nem a Fidesznek, meg a Fidesz-kormánynak, hanem Magyarországnak - hangsúlyozta, hozzátéve: azt már megtanulhatta volna mindenki, hogy sem a miniszterelnök, sem a kollégái, sem a Fidesz nem megzsarolható. Ha valamiről meg vannak győződve, hogy igazuk van, abban eltökéltek, és vállalják a konfliktusokat - rögzítette. Nemzetpolitikai témákra térve kiemelte: a mostani választásnak elsősorban erkölcsi jelentősége van a külhoni magyarok szempontjából, akik, ha hosszú távon tényezők lesznek, egy idő után a baloldal is kénytelen lesz ehhez igazodni, és nem lesz érdeke nemzetellenes politikát folytatni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nyugtatnak a szaúdiak: mindenki megkapja az olajat, amit az Aramcótól rendelt

Nyugtatnak a szaúdiak: mindenki megkapja az olajat, amit az Aramcótól rendelt

Real-vereség Párizsban, Juventus-döntetlen Madridban

Real-vereség Párizsban, Juventus-döntetlen Madridban

Elértük az Orbán Ráhel-hasonmást: "Így sikerült a kép"

Elértük az Orbán Ráhel-hasonmást: "Így sikerült a kép"

Szinetár Dóra sajnálja, hogy beszélt kisfia diagnózisáról

Szinetár Dóra sajnálja, hogy beszélt kisfia diagnózisáról

Mike Pompeo: Irán a felelős a szaúdi olajlétesítmények elleni támadásért

Mike Pompeo: Irán a felelős a szaúdi olajlétesítmények elleni támadásért

Egy magyar máris lecsapta a vadonatúj Land Rover Defender tetejét

Egy magyar máris lecsapta a vadonatúj Land Rover Defender tetejét