szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP elnöke minden vonatkozó jogszabályt betartott a költségtérítéséhez és a dombrádi családi háza eladásához kötődően – közölte a párt, miután a Magyar Nemzet azt írta: Tóbiás annak ellenére vett fel évekig költségtérítést nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott.

Az MSZP közlése szerint Tóbiás József, az MSZP elnöke minden vonatkozó jogszabályt betartott a költségtérítéséhez és a dombrádi családi háza eladásához kötődően.

Az ellenzéki párt azt követően juttatta el közleményét, hogy a Magyar Nemzet szerdán arról írt: az MSZP nemrég megválasztott elnöke annak ellenére vett fel évekig költségtérítést nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes egykori családi házában.

A cikk kitért arra is, hogy a pártelnök 2013-as vagyonnyilatkozatban még szerepel egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, dombrádi száz négyzetméteres családi ház, ám az idei vagyonnyilatkozatából ez a tétel már kimaradt. Tóbiás József a lapnak ezt azzal magyarázta, hogy az idei választások idején eladta az ingatlant, az ebből befolyt 2,5 millió forintot pedig a nyilatkozat készpénz rovatában tüntette fel.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!