Százmilliókkal tartozik az egyik párt a választások után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Továbbra is csak a töredékét fizették be a korábbi jelöltek és jelölőszervezetek azoknak a bírságoknak, amelyeket a tavaszi országgyűlési és európai parlamenti választások során róttak ki rájuk a választási bizottságok – írta a Magyar Hírlap csütörtöki számában a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján.

A határidőre vissza nem vitt aláírásgyűjtő ívek miatt több mint kétmilliárd forint büntetést szabtak ki, de az érintettek ebből eddig mindössze húszmillió forintot fizettek be – közölte a cikk.

A megbírságolt parlamenti pártok már lerótták az adósságot, de van olyan szervezet – a Keresztény Magyarok Szövetsége –, amely 689 millió forinttal tartozik, és még semmit nem törlesztett. Mások sem fizettek, a beszámoló szerint a Társadalmi Béke Párt 171 milliós, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt pedig 133 milliós bírságot nem egyenlített még ki.

Ezen összegeket elvileg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hajtja be – írja a Magyar Hírlap. Közben változott a büntetés mértéke is, az őszi önkormányzati választáson az eddigi 50 ezer forint helyett már csak 10 ezer forintot kell majd fizetniük a mulasztóknak.