Orbán Ráhel mégsem törölte magát a Facebookról

Orbán Ráhel mégsem törölte magát a Facebookról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár délután még úgy tűnt, hogy törölte magát a Facebookról Orbán Viktor legidősebb lánya, estére kiderült, hogy csak egy időre nem volt elérhető az oldala.

Úgy tűnik, törölte magát Orbán Ráhel a Facebookról – szúrta ki először a Cink. A cikk péntek kora délutáni megszületésekor nem is volt elérhető a miniszterelnök legidősebb lányának az adatlapja és a csütörtök esti posztja sem, amiben megvédte magát és családját. Aztán nemrég kiderült, hogy ismét elérhető az oldal, tehát Ráhel nem törölte magát, legfeljebb valamilyen oknál fogva egy időre elérhetetlenné vált.

A Cink arra tippelt, hogy a miniszterlenök lánya az előző napi bejegyzése utáni kommentfolyam miatt zárhatta be oldalát, de ezek szerint nem ez történt, és a bejegyzése is olvasható az oldalon. Orbán Ráhel ebben azt írta, "Olvasom, hogy ellenzéki pártok és politikusok rajtam keresztül intéztek támadást Édesapám, Magyarország miniszterelnöke ellen". Azt írta, tudja, hogy az ilyen támadásokat a tények nem befolyásolják, de azoknak, akiknek a valóság számít, azt üzeni, 25 éves, férjével önálló családjuk van, saját lábukon állnak, saját erejükből boldogulnak és a saját életüket élik. Hozzátette, közgazdász diplomája van, több mint három évet dolgozott a szállodaiparban és az idegenforgalomban, négy idegen nyelvet beszél.

©

"Nem foglalkozom pártpolitikával, de hiszek Édesapám munkájában és hiszek abban, hogy Magyarország nagy lehetőségek kapujában áll" – írta, hozzátéve, "édesapám azt tanította nekünk otthon, hogy sohase azt kérdezzem, mit tesz értem a hazám, hanem, hogy én mit tehetek a hazámért".

Orbán Ráhel azután posztolt a Facebookon, hogy Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, pártja vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben, aki szerintük teljes éves fizetésénél is többet költ lánya egyévi svájci taníttatására. Mindezt azután jelentették be, hogy csütörtökön a HVG beszámolt legújabb számában arról, hogy titokzatos, előkelő és pokoli drága az a svájci főiskola, ahol Orbán Ráhel a tanulmányait folytatja. Az éves kurzus nagyjából 80 ezer svájci frankba, azaz több mint 20 millió forintba kerül, ebből a tandíj 50 ezer. Előírás az elegancia, egy szakács egyszerre legfeljebb négy tanulóval bíbelődik, és a sütés-főzésen, szállodaipari tudnivalókon kívül menedzsmenttudományokat is tanítanak.