szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Comment.com szerint hazudott a TV2, amikor azt állította hétfő délutáni közleményében, hogy nem próbálták visszacsábítani a Napló című műsor több egykori riporterét, szerkesztőjét. A blogon névvel említenek több olyan egykori munkatársat, akiket megkerestek, de nemet mondtak a felkérésre.

A hétfői Népszabadság írt arról, hogy felélesztik a TV2-nél a Napló című műsort, és a kereskedelmi tévé vezetői megkeresték az egykori szerkesztőket, munkatársakat, akiktől megkérdezték, részt vennének-e a műsor újraindításában. Legtöbbjük határozott nemmel válaszolt a lap szerint. A Naplót Hajdú Péter felügyelné producerként.

Szintén a Népszabadság írt arról, hogy Azurák Csaba után Várkonyi Andrea is távozik a Tényekből.

A TV2 hétfő délutáni közleményében azt írták, hogy Várkonyi Andrea nem tűnik el a képernyőről, ő lesz a hamarosan visszatérő Napló házigazdája. A Tényekbe visszatér műsorvezetőként Andor Éva. Azurák Csaba egy vadonatúj közéleti, politikai háttérműsorra készül, ezért búcsúzik a Tényektől. A TV2 hírműsorában április 11-től Gönczi Gábor köszönti a nézőket.

„A TV2 továbbá cáfolja azokat a híreket, melyek szerint több volt Napló riportert és szerkesztőt felkeresett volna az újrainduló műsorral kapcsolatban” – derül ki a közleményből.

Azt is jelezték, hogy a tenyek.hu csupán önálló szerkesztőségként szűnik meg, a hírportálon ezután is elérhetőek lesznek a TV2 hírei.

A volt naplós riporterek másképpen tudják

A Comment.com blog szerzője felhívta Való Gábort, a Napló egykori riporterét azzal kapcsolatban, hogy érkezett-e megkeresés hozzá a TV2-től a Naplóra vonatkozóan. Azt válaszolta, hogy igen, háromszor is, de nemet mondott. Való Gábor annyit mondott még, hogy egyik kolléganőjét e-mailben, egy másikat Viber vagy valami hasonló alkalmazáson keresztül, üzenetben érték el. 

Nemet mondott Tóth Andrea és Mijó Annamária is.

A blog egyik informátorára hivatkozva azt írja: M. Kiss Csabát is megkereste a TV2 a Naplóval kapcsolatban, de ő szintén nemet mondott, ahogy Korn Anita is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az extitkosszolga, aki most Kásler mellett szolgál

Az extitkosszolga, aki most Kásler mellett szolgál

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Az őszi csúcs közelében a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Az őszi csúcs közelében a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja