Műalkotást csinált a Kétfarkú Kutya Párt Józsefváros szétrepedt járdáiból – fotók

Műalkotást csinált a Kétfarkú Kutya Párt Józsefváros szétrepedt járdáiból – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Meglepetést készített kedd reggelre a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a józsefvárosiak egy részének. A Bródy–Szentkirályi és a Szentkirályi–Rákóczi út sarkán élőknek egy ideig nem a szürke, mocskos, szétrepedezett járdát kell nézniük, hanem az aszfaltra pingált színeket. „Segítünk, amit tudunk” – üzenték a kétfarkúak. Azért ez még nem Amszterdam.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt járdadekorálói nem ész nélkül estek az aszfaltnak, előtte segítségül hívták ugyanis a matematikát, és azon belül a négyszín-tételt. Ennek lényege, hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió. Mindezt Józsefváros kissé szürke, időnként mocskos, de sokfelé szétrepedezett aszfaltjárdáin szemléltették. Semmi paca, semmi festékpötty, minden szín maradt a repedés belül.

©
©
©

A felfestett foltok kétségkívül feldobták a környezetet. Sőt, a rosszul látóknak még hasznos is lehet, mert felhívja a figyelmüket a repedészónákra, így elősegítheti azok kikerülését.

©

Azt nem tudni, mit szólt a dekoráláshoz a kerületi önkormányzat.

A kétfarkúak viszonylag szolid színkavalkáddal dolgoztak a négyszín-tétel miatt, de ha nem ragaszkodnak hozzá, akár olyan utcát is csinálhattak volna, mint Amszterdamban a street art mozgalom egyik tagja.

©