Bihari Ádám
Bihari Ádám

Szinte észrevétlenül próbált megpattanni a Balaton Soundról az a kanadai zenekar, amelynek öltözőjében magatehetetlen lányokat találtak a koncert után. A zenekar tagjait bilincsben hozták vissza a reptérről a rendőrök. Úgy tudjuk, használt óvszert találtak a helyszínen, de a rendőrség korábban azt mondta, nem merült fel nemi erőszak gyanúja. Videókamera nincs az öltözőben, viszont egészen biztosan készült egy közös szelfi.

Bilincsben hozták vissza Ferihegyről Siófokra a rendőrök azt a két kanadai zenészt, akiknek a Balaton Soundon adott szombati koncertjük után félájult lányokat találtak az öltözőjében – értesült a hvg.hu. Forrásunk ott volt, mikor rátaláltak a lányokra, azt mondta, régóta dolgozik az éjszakában és fesztiválokon is, de az öltözőben látottak fölött azóta sem bír napirendre térni. 

„Jól érezték magukat, de semmi bajuk nem volt”

Az események időrendben nagyjából a szombat kora esti koncert vége felé kezdődtek, amikor a közönség közül kiválasztott tíz lány felment a színpadra a zenészekhez. Őket a menedzser válogatta ki, akinek a DVBBS magyar kísérője tolmácsolt. Amikor felmerült, hogy a rajongók bemehetnek a backstage-be, sorban mindenkit végig kérdeztek, van-e kedve jönni, és elmúlt-e 18 éves. A tízből hármat eleve visszaküldtek, mert még csak 17 évesek voltak. A többiek - a korábban megjelentekkel ellentétben nem hatan, hanem heten - a koncert után bementek a színpad oldalán lévő VIP-részlegbe, ahol az öltözők és az étkező rész is van, középen pedig egy kis udvar. Úgy tudjuk, a lányokat többen látták, ahogy az udvaron még vidáman nevetgéltek, jó hangulatban voltak, de még a részegség jeleit sem igazán mutatták, nemhogy a rosszullétét.

Képünk illusztráció
©

Egyszerűen otthagyták őket

Úgy tudjuk az öltözőben még mind a hét lány szerepelt egy szelfin, amely később a rendőrök birtokába jutott. Ezután egy ponton négy lány elhagyta az öltözőt ismeretlen okokból. A zenekar tagjai pedig kiállítottak egy embert az öltöző ajtaja elé, aki senkit nem engedett be. Úgy tudjuk, hogy még a fesztivál biztonsági főnöke sem mehetett be. Egy idő elteltével a két fellépő sietve elrohant az öltözőből, valakitől még elköszöntek, aztán távoztak. A lányokra a cateringgel megbízott dolgozók találtak rá, akik mentek kitakarítani az öltözőt, meg újabb italokat bekészíteni. Azonnal szóltak a backstage-ben dolgozóknak, hogy baj van. Egyik forrásunk cáfolta, hogy a bent talált lányok eszméletlenek lettek volna, de nagyon rosszul voltak.

A lányokat ezután átvitték egy üres öltözőbe és azonnal orvost hívtak hozzájuk, és a két lányt mentővel vitték kórházba. Úgy tudjuk, egyiküktől vért vettek és a gyors drogteszt kimutatta valamilyen kábítószer jelenlétét. A lányok ismerősei nemrég úgy nyilatkoztak, hogy valamilyen ismeretlen eredetű itallal kínálták őket, ezután lettek rosszul.

A fellépők azonnal elmenekültek

Úgy tudjuk, a színpad mögött dolgozók - köztük többen családos, gyerekes emberek - közül mindenkit felzaklatott, amikor megtudták,  milyen állapotban hagyták magukra a lányokat a zenekar tagjai. Egyikük lapunknak azt mondta, hogy őt a legjobban éppen az együttes tagjainak a gyávasága dühítette fel, akik pillanatok alatt elszeleltek, mielőtt kiderült a baj. A szervezők azonnal hívogatni kezdték az együttes tagjait, akik a lányok állapotára annyit válaszoltak: „Áh, csak egy kicsit beb*sztak”. A szervezők mondták nekik, hogy nem hagyhatják el az országot, de úgy tűnt, a csapat tagjai egyértelműen meg akartak szökni.

A szokatlan sietséget jól mutatja, hogy a szervezők által a zenekarok rendelkezésre állított kisbusz helyett a DVBBS tagjai egy taxit fogtak és azzal indultak a ferihegyi reptérre a magánrepülőgépükhöz. (Ezt az értesülést a cikkünk megjelenése után jelentkező szemtanú cáfolta - a szerk.) Információink szerint a rendőrök a gép indulása előtt utolérték a DVBBS mindkét tagját, akik a fogdába kerültek, amíg a személyes holmijaikat átkutatták. Ekkor találták meg a közelebbről nem pontosított hatóanyagú kábítószert is. A fellépőket ezután nem engedték el, hanem Siófokra szállították, hogy az illetékes rendőrségen hallgassák ki, itt bilincs is került rájuk. A kihallgatás után viszont szabadlábon védekezhettek, és úgy tudjuk, hogy azonnal mentek tovább az ibizai fellépésükre.

Óvszer a pohárban

A backstage dolgozóit éjjel 3-tól másnap délelőttig kihallgatták. Az öltözőben pedig helyszíneltek, drogkereső kutyákat is vittek, mindenről mintát vettek. Úgy tudjuk viszont, hogy egy használt óvszert már a helyszínelés után találtak meg a takarítók egy pohárban. Mivel nem tudtak róla, hogy bűnjel lehet, ezért kidobták. Az egyik kanapé előtt pedig egy összehajtott törölközőt találtak. Ennek nyomán rákérdeztünk a rendőrségnél, hogy nyomoznak-e nemi erőszak miatt, de kérdésünkre nem kívántak válaszolni. Hétfői közleményükben mindenesetre az szerepelt, hogy szexuális erőszak gyanúja nem merült fel "a rendelkezésre álló adatok alapján". Korábban felmerült, hogy ha nem is az öltözőben, de legalább a backstage-ben történteket kamerák rögzítették, ám a helyszínt jól ismerő forrásunk szerint a backstage-ben egyáltalán nincsenek kamerák.

©

Ha a két fellépő ellen valóban büntetőeljárás indul, akkor a magyar bíróság beidézheti őket. Ha nem jelennek meg a tárgyaláson, akár nemzetközi elfogatóparancsot is kiadhatnak ellenük. A nemi erőszak tényével kapcsolatban telefonon megkerestük a Somogy megyei rendőrkapitányságot, ahol azt mondták, a korábban kiadott közleményen kívül semmilyen új információt nem adnak ki.

A fesztiválokon és koncerteken rengetegszer előfordul, hogy a sztárok rajongókat hívnak hátra a backstage-be. A szervezői szakmában jártas forrásunk szerint ez azért is van, mert a nagyobb sztárok nem mehetnek ki csak úgy a fesztivál területére sörözgetni, ismerkedni, mert azonnal lerohannák őket. Így viszont ellenőrzött körülmények között találkozhatnak a rajongóikkal. "A fellépők lelazulhatnak, ledobhatják a fellépés előtti stresszt és szocializálódhatnak, a rajongóknak pedig életre szóló élmény, hogy találkozhatnak a kedvenceikkel." Szerinte ez a találkozás mindig másról szól, "van, hogy csak piázgatnak és beszélgetnek, van, hogy együtt buliznak és előfordul olyan is, hogy emberek megkívánják egymást, de én még nem nagyon hallottam olyanról, hogy a légyott az öltözőben történik" - mondta.

Az egyik, a fesztiválon dolgozó forrásunk így foglalta össze a történteket: „Az, hogy elszívnak egy rakás füvet és a rendőrök elkapják ezért őket, az az ő dolguk. De az, hogy behoznak a backstage-be a fesztiválközönségéből embereket, akiket utána nem tudunk megvédeni tőlük – mert korábban fel sem vetődött, hogy erre szükség van – az a legszarabb érzés…”

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Miről lehet felismerni egy modern vállalatot?

Miről lehet felismerni egy modern vállalatot?

Eke Angéla: Vállaltam a szabadúszás kockázatát, és az élet engem igazolt

Eke Angéla: Vállaltam a szabadúszás kockázatát, és az élet engem igazolt

10,3 millió forinttól indul itthon a zöld rendszámos Kia Ceed

10,3 millió forinttól indul itthon a zöld rendszámos Kia Ceed

Orbán a koronavírus miatt nem szólalt fel a Parlamentben

Orbán a koronavírus miatt nem szólalt fel a Parlamentben

Félpályás útlezárással tiltakoztak a NAT ellen a Széll Kálmán téren – videó

Félpályás útlezárással tiltakoztak a NAT ellen a Széll Kálmán téren – videó

Radar360: Orbán Johnny Depp-filmből idézett

Radar360: Orbán Johnny Depp-filmből idézett