szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tényleg nem érdekes a fő vádlott, Tarsoly Csaba Quaestor-vezér volt titkára? A Parlamentben az LMP-s Hadházy Ákos kérdezte a legfőbb ügyészt a Quaestor-ügyről, és arról, miért tartja azt az ügyészség sikertörténetnek.

Nem foglalkozik a vádirat a felügyeletek felelősségével a Quaestor-ügyben, miért nem, és a Tarsoly Csaba által eltűntetett 1,2 milliárd forint sorsa sem tudható, miért nem? Ezeket kérdezte Hadházy Ákos LMP-társelnök Polt Péter legfőbb ügyésztől a Parlamentben. Valamint azt is, miért nem hallgatták ki Tarsoly titkárát, aki Polt Péter lányának a barátja. "Remélem, nem azért, mert a legfőbb ügyész a lányát kérdezte meg erről", jegyezte meg Hadházy.

Polt először Hadházy azonnali kérdésének címén lovagol, amiből ő nem tudta eldönteni, miről volt szó. De sikernek tartja a Quaestor-ügy felgöngyölítését. A felügyeletek szerepét a hatóságok vizsgálják, mert úgy látják, 2006 körül fel lehetett volna tárni az ügyet, de ez valamiért nem történt meg.

Hadházy szerint Polt nem válaszolt semmire, sem arra, hol a pénz, sem arra, miért nem hallgatták ki a lánya barátját. Amúgy Hadházy azt sem érti, miért csak a 2005-6-os felelősségét vizsgálják a felügyeletnek, a későbbieket miért nem. Polt erre azt mondja, "ekkora ügyben ennyi kérdésre 2 perc vagy 4 perc nem elég". Az eltűnt pénz mibenlétére voltak vizsgálatok mondta Polt, aki a Tarsoly titkárára vonatkozó kérdést egyenesen személyeskedő, durva kérdésnek tartja, és visszautasítja. Szerinte minden érintett szerepét megvizsgálta az ügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Orbán a tízéves pálinkafőzést ünnepelte Becsehelyen

Orbán a tízéves pálinkafőzést ünnepelte Becsehelyen