Gyurcsány felesége nem lesz baloldali miniszterelnök-jelölt

Gyurcsány felesége nem lesz baloldali miniszterelnök-jelölt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Dobrev Klára szerint a Jobbik hatalomra jutása rosszabb opció lehet, mint Orbán Viktor jelenlegi rendszere.

Dobrev Klára nem lesz baloldali miniszterelnök-jelölt – ezt maga Gyurcsány Ferenc felesége jelentette ki a Magyar Narancsnak adott interjújában. Pedig mint elmondta, többen is felvetették az ötletet, de másfél éves fia és épülőben lévő tanácsadó cége miatt nem tudna teljes állásban politikával foglalkozni.

Dobrev azzal magyarázza saját népszerűségét, hogy Gyurcsány Ferenc politikája az emberek számára elfogadható. Úgy látja, hogy Gyurcsány lejáratása nem volt sikeres. Ugyanakkor cáfolta, hogy a DK rendelte volna meg azt az állítólagos közvélemény-kutatást, amelyben az ő jelöltségének támogatottságára is rákérdeztek.

Arra viszont nem akart válaszolni, hogy kit tart ideális miniszterelnökjelöltnek a "demokratikus oldalon". Dobrev szerint az a legfontosabb, hogy a pártok együtt tudjanak működni Orbán Viktor leváltásának érdekében. 2014-ben azért nem működött az összefogás, mert nem is volt igazi összefogás, tette hozzá.

A Jobbikkal való együttműködés lehetőségéről azt mondta, számára Vona Gábor pártja továbbra is az árpádsávot és a neonáci jelmezt jelenti. Igaz ugyan, hogy a Jobbik is le akarja váltani Orbánt, de szerinte Vonáék hatalomra jutása akár még rosszabb is lehet, mint a Fidesz jelenlegi autokráciája:

"ma egy szélsőjobboldali kormánya van az országnak, ebben a Jobbik nem hozna változást".

Hozzászólások