Kiskorú társukat kínozták a kamaszok egy zalai intézetben

Kiskorú társukat kínozták a kamaszok egy zalai intézetben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 14 év alatti fiú a "gyermekotthonban" együtt nevelkedett idősebb, büntetett előéletű társaival, akik rendszeresen verték, kínozták. Egy alkalommal eszméletlenre verték, majd felakasztották egy törülközőre, mert nem volt hajlandó segíteni nekik a szökésben. Az ügyészség vádat emelt.

Kiskorú társukat kínozták azok a 16-17 éves, bűncselekmények miatt gyermekotthonban elhelyezett fiatalok, akik ellen nemrég emeltek vádat Zalaegerszegen.

A megyei főügyészség szerdán közölte az ügy részleteit: a három fiatal fiú lopás, rongálás és testi sértés miatt került gyermekotthonba. A kamaszok 2015-ben heteken át, rendszeresen ok nélkül bántalmazták az egyik kiskorú (tehát 14 év alatti) társukat. Több alkalommal is előfordult, hogy bírónak vagy ügyésznek nevezték magukat, hogy rugdosással megbüntessék áldozatukat.

A megalázó helyzetek sokasága végül odáig fajult, hogy a tinédzserek

egy alkalommal kínzások és kegyetlenkedések közepette ájultra verték a fiút,

mert az a szökési tervükhöz nem volt hajlandó kitörni az egyik rács nélküli ablakot. A kiskorút fellocsolták, később pedig a mellkasánál fogva egy törölközővel felakasztották és negyedórát lógni hagyták.

A megfélemlített és ezért soha nem panaszkodó fiú bántalmazásaira akkor derült fény, amikor egyik társa elmondta mindezt az intézet pszichológusának.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség testi sértés, kényszerítés, valamint személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a fiatalkorú fiúk ellen.

Hozzászólások