Gyurcsány: Ha kell, bizonyítom, hogy Orbánt zsarolják az oroszok

Gyurcsány: Ha kell, bizonyítom, hogy Orbánt zsarolják az oroszok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Súlyos állításokat tett Gyurcsány Ferenc az ATV-ben Orbán Viktorról.

A DK pártelnöke, miután a héten egy békéscsabai fórumon hasonló kijelentést tett, az Egyenes beszéd stúdiójában is elmondta: azért lett a mostani miniszterelnök egykori oroszellenesből Putyin elnök legfőbb pártfogója, mert az orosz elnöknek olyan bizonyítékai vannak Orbán Viktor ellen, amivel a kormányfő zsarolhatóvá vált.

Gyurcsány Ferenc sok részletet nem árult el, de annyit igen: többet tud, mint amennyit most megoszthat a nézőkkel.

Szerinte, "hacsak nem feltételezzük, hogy a miniszterelnök mentálisan megbomlott", amit ő nem tesz, akkor muszáj arra gondolni, hogy valami racionális ok lehet a háttérben.

"Tudok valamit: hogy oroszok szembesítették a miniszterelnököt bizonyos tényekkel, dokumentumokkal, amelyek meglehetősen kínosak rá nézve ahhoz, hogy legalábbis ötször megfontolja, hogy teljesítse Putyin elnök kéréseit" – mondta Gyurcsány.

Amikor a műsorvezető, Rónai Egon azt kérdezte tőle, hogy arra utal-e, amit Simicska Lajos is szeret sejtetni, hogy Orbánt valamikor beszervezték, a pártelnök talányosan csak annyit válaszolt: "még ez is meglehet". Majd hozzátette, hogy látta is a kompromittáló dokumentumot.

Rónai erre felvetette, hogy ha Gyurcsány tudja, hogy Orbán zsarolható, és Vlagyimir Putyin a kezében tartja, akkor kötelessége lenne ezt jelezni. Persze, ha bizonyítani is tudja az állítását. "Szerintem ezek a vádak bizonyíthatóak" – jelentette ki erre a DK-s politikus, megjegyezve: ehhez az kell, hogy e dokumentumok birtokosai hajlandóak legyenek a papírokat egy igazságszolgáltatási folyamatban átadni a magyar hatóságoknak, és nemcsak betekintést engedni beléjük.

A műsorvezető ezen a ponton másodszor is megemlítette, hogy talán Simicska Lajos is erre utalt korábban, amire Gyurcsány úgy reagált: "nem tudom, miről beszél Simicska Lajos, Simicska Lajossal életemben még egy légtérben sem voltam".

Arra a kérdésre, hogy nem kellene-e konkrétabbnak lennie, bizonyítékokkal alátámasztani a kijelentéseit, a politikus azt válaszolta:

A miniszterelnök úr van abban a helyzetben, hogy bepereljen ezért a vádért, ha úgy gondolja, hogy nem állja meg a helyét, amit mondok. És akkor igazságszolgáltatási folyamatban be fogom tudni bizonyítani az igazamat."

Hozzászólások