Szombat reggel lehet először az új reptéri busszal utazni

Szombat reggel lehet először az új reptéri busszal utazni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 100E minden nap kora reggeltől késő estig jár majd, a Deákról indul, és 900 forint lesz rá a jegy.

Szombattól elindul a 100E busz, amellyel közvetlenül, átszállás nélkül is el lehet jutni Budapest belvárosából a repülőtérre.

A Deák Ferenc tér és a ferihegyi repülőtér között alacsonypadlós, légkondicionált Mercedes Conecto G típusú buszok járnak majd, amelyek egyedi dekorációt kaptak.

A hét minden napján jár majd a 100E, hajnal 4 órától 23 óra 30-ig félóránként indul minden egész és fél órakor a Deák Ferenc térről. A repülőtérről az első járat hajnal 5 órakor, az utolsó járat pedig 0 óra 30-kor indul a belváros felé, ugyancsak félóránként.

A repülőtéren a megszokott BKK-megállóban áll meg, az érkezési szinten a két terminál között. A 200E és a 900-as buszra is ugyanott, a 100E járat mögötti megállóban lehet felszállni.

Az új járaton első ajtós felszállási rend lesz, és a reptér felé csak a Kálvin téren áll meg, illetve kora reggel az első két járat az Astoriánál is. A reptér felől a Deák Ferenc tér irányába közlekedő buszról a Kálvin téren és az Astoriánál is le lehet szállni.

A 100E buszokra külön repülőtéri vonaljegyet kell váltani, amelynek 900 forintba kerül, azon kívül más jegy vagy bérlet ezen a járaton nem érvényes. Az ügyfélközpontokban és az automatákból lehet jegyet venni, de a forgalmasabb időszakokban külön személyzet is árul jegyet a megállókban.