szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez még mindig jobb eredmény a tavalyinál, ha az összes vizsgázóhoz viszonyítjuk a sikertelen vizsgázók számát.

Rétvári Bence az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva válaszolt Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus kérdésére, amelyben az idei érettségin megbukó diákok számáról érdeklődött. Az államtitkár válaszában arról számol be, hogy idén 3921-en buktak meg az érettségin, így ők érettségi bizonyítványt sem kaptak középiskolai tanulmányaik után.

Rétvári válasza kitér arra is, hogy az idei vizsgaidőszakban összesen 67 015 vizsgázó szerzett érettségi bizonyítványt, így az összes vizsgázó 5,5 százalékának nem sikerült bizonyítványt szerezniük.

Rétvári szerint ezzel a korábbi évekhez képest csökkent a sikertelen érettségik aránya: a tavalyi év tavaszi vizsgaidőszakában 6,3 százalékának, a 2014/2015 . tanév május-júniusi vizsgaidőszakában pedig 7,4 százalékának lett eredménytelen az érettségi vizsgája.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!