Fiatalkorút futtattak, kannabiszt termesztettek – így kapták el őket

Fiatalkorút futtattak, kannabiszt termesztettek – így kapták el őket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hirdetésben toborozták a nőket, lányokat, füvet is termesztettek.

Két férfit még szerdán fogtak el otthona közelében, ők az év eleje óta futtattak egy felnőtt és egy fiatalkorú nőt. A gyanú szerint egy internetes oldalon a saját lakásukra szerveztek alkalmi partnereket nekik, a befolyt pénz jelentős részét pedig megtartották maguknak.

A 23 éves M. Arnold és a 46 éves M. József ellen kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználása elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Arra vonatkozó információ is felmerült, hogy G. Máté 23 éves gyöngyösi férfi a hirdetések kezelésével, szerkesztésével segített a másik két gyanúsítottnak, így ellene prostitúció elősegítése elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A házkutatások során a rendőrök egy közeli ingatlan pincéjében elrejtve kannabisz növényeket, továbbá azok termesztéséhez használt tárgyakat is találtak. Az ott lakó 41 éves Sz. Istvánt szintén kihallgatták kábítószer birtoklásának gyanúja miatt.

A rendőrök egy gyöngyösoroszi ingatlanban is lefoglaltak több, feltehetően új pszichoaktív anyagot, amelyek szakértői vizsgálatát követően további gyanúsítottak kihallgatása várható.