Kiderült, ki csinálta a faszozós hangfelvételt Karácsony Gergelyről

Kiderült, ki csinálta a faszozós hangfelvételt Karácsony Gergelyről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Együtt alelnöke készítette a felvételt, amit 10 perc erejéig a Facebook-oldalán is megosztott.

Az Együtt szerdán azt közölte, hogy kivizsgálták a korábban kiszivárgott hangfelvétel ügyét, és kiderült, ki készítette azt: Berkecz Balázs bevallotta, hogy ő készítette a felvételt, de annak névtelen blogon történő elterjesztéséhez állítása szerint nincs köze.

Berkecz, aki a párt alelnöke, a vizsgálat során elmondta, hogy a felvételt még múlt pénteken saját Facebook-oldalán publikálta kevesebb mint 10 percig, de mivel felismerte, hogy a Párbeszéd és az Együtt pártok közötti szövetség felmondása miatti csalódottság vezette csak, így azt azonnal törölte. A hangfelvétel napokkal későbbi, névtelen blogon történő publikálásához semmi köze nincs.

Mindezek alapján az Együtt elnöksége a párt Etikai Bizottságát kérte fel eljárás lefolytatására. Berkecz Balázs a vizsgálat lezárultáig önként felfüggesztette elnökségi tagságát.

Berkecz Balázs bocsánatot kért a hangfelvétel érintettjétől.

Juhász Péter, az Együtt elnöke korábban azt mondta, még Rogán Antallal szemben sem csinálna ilyesmit, ezért indított belső vizsgálatot az ügyben.

A kiszivárgott hangfelvétel szombat este jelent meg egy blogon, a felvételen Karácsony Gergely az Együtt és Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltségégről azt mondta: "A faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem".

Karácsony később azt mondta, az Együtt elnökségi tagjaival készült beszélgetést vette valaki fel és hozta nyilvánosságra, gyanúja is van, hogy ki volt, de nem fog nevet elárulni, bizonyítani sem tud semmit.

Karácsony Gergely egy hete nyilatkozta azt, hogy lenne az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, az Együtt viszont leszögezte, hogy ők az MSZP-vel nem fognak össze.

Hozzászólások