Orbán Ráhel is ott van a legbefolyásosabb magyar nők között

Orbán Ráhel is ott van a legbefolyásosabb magyar nők között

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Forbes listáján új szereplő Sárosdi Lilla is.

A miniszterelnök legidősebb lánya is felkerült a Forbes legbefolyásosabb magyar nőket rangsoroló listájára. Orbán Ráhel a közéleti szereplők között a negyedik befolyásosabb személy a lap áprilisi számában olvasható lista szerint. A kategória első helyezettje egyébként – akárcsak az előző évben – édesanyja, Lévai Anikó. Ezen a listán szintén új szereplő Sárosdi Lilla színésznő.

Az 50 fős listából idén is 20-at az üzleti élet szereplői adnak, 10-10 nő pedig a közélet, a kultúra és a média terepén dolgozik.

Az üzleti fronton megőrizte első helyét Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója, de a dobogó másik két fokán helyet cserélt Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki most már a bank többségi tulajdonosa is, valamint Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Kultúra szekcióban a tízes lista végére csúszott Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, felkerült viszont Kováts Adél, a Radnóti Színház vezetője és Enyedi Ildikó filmrendező is. A Kultúra terén idén is Havas Ágnest, a Filmalap vezérigazgatóját találták a legbefolyásosabbnak.

A tízfős médialista élén ismét Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerepel, új név viszont rögtön a negyedik helyre is került, mégpedig a tavaly novemberben kinevezett Central Media-vezér Mészáros Kinga.

(Forbes)

Hozzászólások