Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 24.hu szerint az LMP etikai bizottsága még tovább súlyosbítaná a politikus kétéves eltiltását a tisztségek viselésétől, ezért inkább otthagyja a pártot. A hvg.hu úgy tudja: Hadházy Ákos kilépésével csak azt előzte meg, hogy egykori pártja kizárja.

Május végén fegyelmi büntetést kapott az LMP volt társelnöke, amiért a választás idején az ellenzék koordinált együttműködését szorgalmazta. A párt etikai bizottsága most még tovább súlyosbítaná a kétéves eltiltását a tisztségek viselésétől, Hadházy Ákos ezért úgy döntött, otthagyja a pártot, melyben szerinte eddig nem nagyon igyekeztek szembenézni a vereség által rájuk rótt felelősséggel – írja a 24.hu. A politikus a mandátumát megtartja.

A hvg.hu információja szerint Hadházy Ákos ezzel a bejelentésével csak elébe ment az elkerülhetetlennek. A kilépésével csak azt előzte meg, hogy egykori pártja, az LMP kizárja. Úgy tudjuk ugyanis, Hadházyt kedden hallgatta volna meg másodjára a párt fegyelmi bizottsága. Első alkalommal a testület úgy döntött, minden pártbeli tisztségtől eltiltják két évre. A döntés ellen Hadházy Ákos fellebbezett, akkor lapunknak azt mondta: a határozat kommunista szellemisége miatt kérte, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetését. De nemcsak ő, hanem maga az etikai bizottság is súlyosbítást kért másodfokra.

Az LMP-ben már a választás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos ellen, mert a párt döntéshozói testületeinek határozatai ellenére egyeztetett az MSZP-vel.