szerző:
Gergely Zsófia

Ha nem magyar, hanem nemzeti magyar drónszövetségnek nevezik el magukat, akkor előbb bejegyzi őket a bíróság – kotyogta el az ATV élő adásában a szervezet elnöke. Az interjú amúgy nem erről szólt volna, de éljen a nemzeti interjú, amiből ilyen világosan kiderül a nemzeti előtag jelentette nemzeti előny.

Drónfelvételek készítéséről, az ehhez szükséges engedélyekről szólt (volna) az ATV Start című műsorának interjúja Kakucsi-Csernák Zoltánnal, a Magyar Nemzeti Drón Szövetség elnökével.

A beszélgetés elég szokványosan indult, a műsorvezetők először arra csodálkoztak rá, hogy 2015 óta létezik már ilyen szövetség Magyarországon. Az elnök pedig ahogy kell, elmondta, hogy a különféle szövetségeket, egyetemeket, szakmai szervezeteket fogják össze.

Majd kiderült, hogy Vujity Tvrtko már a beszélgetés előtt azt firtatta: ha egyszer ők a „magyar” szövetség a drónok területén, akkor elég furcsa, hogy egyben még „nemzeti” is a drónszervezet.

Mire annak vezetője élő adásban lelkesen elmesélte, hogy amikor a cégbíróság bejegyezte a szövetséget, a következő tájékoztatást kapták:

ha a szervezetet „csak magyar drónszövetségként jegyeztetnék be, akkor várhatunk, ha beletesszük a nemzetit, akkor délutánra bejegyzik”.

Jól értem, ha nincs benne a nemzeti szó, akkor a bíróság lassabban jegyezte volna be? – kérdezett vissza még egyszer Tvrtko. A szervezet elnöke pedig megismételte, majd azt is kifejtette, hogy ennek indoka a bíró szerint, hogy a nemzeti szó miatt külföldön is tudják, ők képviselik a magyar területet.

Amit a műsorvezető végképp logikátlannak tartott, hiszen pont a „hungarian” megjelölés lenne pontos, míg a „national” nem az.

Az már nyilván nem derülhetett ki, mégis jogilag hogyan lehetséges egy ilyen megkülönböztetésnek. A beszélgetés innen kezdve már a drónokról szólt, itt megnézheti!

©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fegyverkezik az Orbán-kormány

Fegyverkezik az Orbán-kormány

Kiadták Bulgáriának az újságíró meggyilkolásával vádolt férfit

Kiadták Bulgáriának az újságíró meggyilkolásával vádolt férfit

A nap fotói: A belvárosi terepen parkolás új budapesti rekordere

A nap fotói: A belvárosi terepen parkolás új budapesti rekordere

Jön az első 100 kilométeres elektromos hatótávú hibrid

Jön az első 100 kilométeres elektromos hatótávú hibrid

Kormányinfó: Ungár Péter lapja bejutott, a Magyar Hang nem

Kormányinfó: Ungár Péter lapja bejutott, a Magyar Hang nem

Brexit-patt: egy évvel meghosszabbítanák az átmeneti időszakot

Brexit-patt: egy évvel meghosszabbítanák az átmeneti időszakot