szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyes alapszakokra közepes érettségivel is be lehetett jutni, a népszerű szakokhoz azonban 300-400 pontot kellett összeszedni.

A pótfelvételire néhány kivételtől eltekintve az egyetemek és főiskolák csak önköltséges szakokat hirdettek meg. Azok próbálhattak meg most bekerülni valahová, akiknek nem sikerült a felvételi, vagy nem is adták be rá a jelentkezésüket – írja az Eduline, a HVG oktatási szakportálja.

Fontos szabály, hogy a pótfelvételi ponthatárok nem lehettek alacsonyabbak az általános felvételin meghúzottaknál.

Az idén legnépszerűbb alapszakra, a gazdálkodás és menedzsmentre – amelyre ezúttal csak önköltséges formát jelölhettek meg a diákok – a Budapesti Corvinus Egyeten székesfehérvári campusán például 390, a Budapesti Gazdasági Egyetem budapesti, magyar nyelvű képzéséhez 350, az angol nyelvűhöz 354 pont kellett.

Az önköltséges jogászképzéshez az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 286, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nappali szakján 374, a Pécsi Tudományegyetemen 327 pontot kellett gyűjteni.

A gépészmérnök alapszakra jelentkezők közül a Szegedi Tudományegyetem levelező képzését megjelölőknek volt szükségük a legtöbb pontra, ott 380 volt a limit.

A bejutáshoz a legtöbb pontra – kereken 500-ra – a Budapesti Metropolitan Egyetem turizmus-vendéglátás képzésén volt szükség.

További érdekességeket és a teljes, böngészhető táblázatot itt találja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Kult

Ráhajtanak a pótfelvételizőkre

A vidéki egyetemek profitálnak általában a pótfelvételiből, a szakok közül pedig leginkább a gazdasági jellegűekre pályáznak a diákok.

Világító cápákra bukkantak a tudósok Új-Zélandnál

Világító cápákra bukkantak a tudósok Új-Zélandnál

Akár a dohányboltok, a bankok és a posták is bezárhatnak hetekre?

Akár a dohányboltok, a bankok és a posták is bezárhatnak hetekre?

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!