szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volnert pénteken zárta ki a Jobbik-frakció, a párt alelnöke ellen etikai vizsgálat is indult.

Az elnökség péntek éjjeli döntése után szombaton elindult az etikai vizsgálat Volner János ellen, az Etikai Bizottság pedig az eljárás idejére felfüggesztette a képviselő párttagságát – közölte Szabó Gábor pártigazgató a hvg.hu kérdésére. Azt nem tudni, hogy az eljárás meddig tart.

Volner Jánost péntek este, egy maratoni frakcióülés után zárták ki a képviselőcsoportból, miután egy körlevélben rendkívüli tisztújítást kezdeményezett – és ez a levél megjelent a Figyelőben –, mert nem értett egyet azzal, hogy a vezetés az LMP-vel akar összefogni.

Volnerrel együtt távozott a frakcióból Fülöp Erik és Apáti István is. Őket felszólították, adják vissza mandátumukat, de eddig erre nem válaszoltak. Volner már korábban közölte, mindenképp megtartja a mandátumát. Fülöp Erik a Facebookon azt üzente, a pártból is kilép, így ellene nem lehet etikai eljárást indítani – közölte Szabó Gábor.

Miután Volner és Apáti a Jobbik alelnökei, ezért megkérdeztük azt is, ha kizárják őket, lesz-e rendkívüli tisztújítás, de Szabó szerint erről még nem döntöttek. Az elmúlt napokban egymást hazugozva üzengetett egymásnak Volner és a pártvezetés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

Matolcsy: Veszít, aki csak az 1 százalék, sőt a 0,1 százalék érdekét nézi

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada

Pajkaszeg újra pácban: jön A mi kis falunk újabb évada