szerző:
hvg.hu

A korábbi emberi erőforrások minisztere már bő egy hónapja, a velencei frakcióülésen bejelentette, távozik. Balog elmondta, korábban súlyos beteg volt.

Szerda délelőtt leadja parlamenti mandátumát Balog Zoltán, nem lesz képviselő ebben a ciklusban. Ezt már régóta tudni, de most ölt végleges formát a döntése. Balog az ATV Start című műsorában azt mondta, nem szakad el a közélettől, alapítványával Európa nagyvárosaiban küzdenek azért, hogy az itthon megismert gondolatokat képviseljék, és töltsék meg tartalommal.

Parlamenti mandátumának leadása mellett ez az első nap, „hogy hivatalosan is a saját egyháza lelkipásztoraként dolgozik főállásban”.

Balog egyetlen mondattal érintette, súlyos beteg volt, de erre nem kérdezett vissza a műsorvezető. A volt miniszter hozzátette, a frakció kérte eddig, maradjon, hogy támogatni tudja a Sargentini-jelentés elleni küzdelmet.

Korábban felvetődött, elképzelhető, hogy Balognak brüsszeli küldetése lesz, szervezetével a politikai network-építés és a Fidesz sokrétű szövetségesi körének az erősítése lenne kívánatos az Európai Néppártban.

Az egyházi vezető a műsorban ezzel kapcsolatban azt mondta: a nemzetközi politikában fontos, hogy ne csak szlogeneket cseréljenek, hanem hogy a mögötte lévő világban valóban megütközzenek ezek a gondolatok. A szellemi és kulturális munkában valóban vállal szerepet – ismerte el, majd hozzátette: most aktívabb lesz, mert a Polgári Magyarországért Alapítvány fontos európai fővárosokban kíván irodát nyitni, ahol azokat a gondolatokat képviselnék, amelyet a kormány és a párt szintjén már itthon is képviseltek: migráció elutasítása, visszatérés Európa tradicionális, keresztény értékeihez és az antiglobalizmus.

Balog visszaemlékezett a műsorban, szerinte hajnalig tartó vita a Fidesz döntéshozatali szerveiben arról, szükség van-e kerítésre.

Senki nem mondta, szép lenne a kerítés. Nem szívesen élünk kerítések között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Mindig is szeretett volna egy moziszéket? Holnap a Corvin Moziban ezer forintért vehet egyet

Mindig is szeretett volna egy moziszéket? Holnap a Corvin Moziban ezer forintért vehet egyet

Vége az importautó-őrületnek?

Vége az importautó-őrületnek?

Fotók: Így fogták el Budapesten a Football Leaks-ügy feltételezett gyanúsítottját

Fotók: Így fogták el Budapesten a Football Leaks-ügy feltételezett gyanúsítottját

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Így vágtattak át lovakkal a lobogó máglyán (fotók)

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya

Hont: Bayer Zsolt gyötrő igazsága és az O1G alkonya