szerző:
hvg.hu

Sétáló Budapestet hirdetett, de autóval jár Puzsér Róbert, azonban azt komolyan gondolja, hogy ott lesz a szavazólapon, amikor főpolgármestert választanak a budapestiek. Ha valaki mégis esélyesebb lesz, mint ő, ráadásul vállalja a programja végrehajtását, visszalép. Előválasztásról hallani sem akar, rossz véleménnyel van Karácsony Gergelyről.

Puzsér Róbert bejelentkezett főpolgármesternek. Tarlós István bírja őt, de szerinte a városvezetéshez nem ért. Puzsér most interjút adott a 24.hu-nak, a beszélgetésre pedig autóval érkezett – holott programja a Sétáló Budapest.

Úgy kéne tekintenem a főpolgármester-jelöltségre, mint egy reality-re, és most a saját életemet is a realityhez kellene igazítanom? Az igazság az, hogy autóval közlekedem. Persze sokat sétálok Budapesten, de jellemzően autóval járok húsz éve. Ez a város autóra van optimalizálva, Budapesten autózni kényelmes és gyors – mondta erre.

Nem másodállásban lenne főpolgármester, de a szakmai ügyek döntő hányadát nem ő vinné, hanem egy alpolgármester, egy szakértő. Aki lehetne Vitézy Dávid is, aki azonban Puzsér szerint a NER része. Mindenesetre megkérdi majd őt, hátha. De sejti a válaszát. Készen áll főpolgármester lenni, de nem mindenáron. „Gyurcsány Ferenc miniszterelnök akart lenni. Orbán Viktor miniszterelnök akart lenni. Így már érthető, hogy én nem akarok? Egy ajánlatot szeretnék tenni, és ha a budapestiek meglátják abban a főváros jövőjét, akkor készen állok vállalni a felelősséget a megvalósításáért. Az életben különben is csak az valósul meg, amit az ember nem akar.”

Az előválasztásban nem hisz, mert nyolc éve lebegtetik, tart attól, hogy DK-s nénik számolnák a szavazatokat. Visszalépésről egyelőre nem beszél, mert két jelölt van egyelőre, Tarlós és ő, de ha lesz valaki, aki esélyesebb és vállalná Puzsér programjának megvalósítását, lehet, hogy visszalép.

Hosszan és többször beszélt Karácsony Gergelyről, lesújtó véleménye van róla. „Karácsony Gergő a 2018-as kampányban már gyurcsányabb volt Gyurcsánynál, és azt mondta, hogy kétharmados felhatalmazás nélkül fog alkotmányozni. Felrúgná azt a nyomorult, töredékes alkotmányosságot is, ami még van, és a Fidesz gátlástalanságára még nagyobb gátlástalansággal válaszolna. Ez a jogállamiság végső szembeköpése, ráadásul Karácsony nem számol azzal, hogy a Fidesz egy ilyen helyzetben hány embert vinne az utcára, és hogy kihez volnának lojálisak a fegyveres erők. Készen állna polgárháborúba sodorni Magyarországot, csak hogy a hatalmat megszerezze!”

Karácsony Gergely a pillanatnyi politikai érdekek alapján bármit feláldoz.

A beszélgetés azzal zárul, hogy Puzsér azt tervezi, ott lesz a szavazólapon, mert a programja érdemel egy jelöltet. „Nem azt érdemli, hogy huszonkilenc ígéret mellett ott legyen valakinek a szórólapján, és azokkal együtt szabotálják el. Akinek harminc programpontja van, az egyet sem gondol közülük komolyan, és egyet sem fog betartani. Harminc év alatt elég példát láttunk erre. Én egyetlen programpontot vállalok, és ha nyerek, azt nagyon könnyű lesz számon kérni rajtam.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megtörténhet az elképzelhetetlen: néhány éven belül kihalhatnak a tigrisek

Megtörténhet az elképzelhetetlen: néhány éven belül kihalhatnak a tigrisek

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Csodás képek születtek a hétfő hajnali holdfogyatkozásról

Csodás képek születtek a hétfő hajnali holdfogyatkozásról

Hímsoviniszta disznó a szőrös lábú feminista ellen

Hímsoviniszta disznó a szőrös lábú feminista ellen

Ez nagyot szólhat: profi hangos alkalmazást ad ki a Dolby, több ingyenes funkcióval

Ez nagyot szólhat: profi hangos alkalmazást ad ki a Dolby, több ingyenes funkcióval

Az év legszomorúbb napja igazából kamu

Az év legszomorúbb napja igazából kamu