szerző:
hvg.hu

Még a portás is otthagyta a Budapest IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumot.

Azt írja a 168 Óra, hogy tömegesen mondtak fel a nyáron a Budapest IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban, úgy tudják, a korábbi igazgató, Kormos László újbóli igazgató kinevezését nem támogatta a gimnázium tantestülete, ennek ellenére megkapta ötéves vezetői megbízását.

Ez pedig olyan konfliktushoz vezetett, hogy a tanári kar jelentős része felmondott. Összesen 15-en adták be felmondásukat szeptember elejéig, 12 tanár, egy óraadó, egy iskolatitkár, de még a portás is felmondott. A lap szerint az egyik pedagógus nem a váltás miatt távozott, azonban a tanári kar nem támogatta Kormos László újbóli kinevezését, az általános iskolai munkaközösség viszont igen. Az igazgató 2013 szeptembere óta áll az intézmény élén, idén augusztus közepén kapta megbízását az újabb ötéves ciklusra. Egyedüli pályázó volt.

Szandavári Balázs, a gimnázium egyik felmondott alkalmazottja pedagógiai asszisztensként, informatikai óraadó tanárként és rendszergazdaként dolgozott az intézményben, augusztus elején hagyta ott az intézményt. Elmondása szerint tavaly tavasszal éleződött ki a gimnázium tagintézmény-vezetője és az iskola igazgatója közötti konfliktus, a tanárok úgy érzékelték, hogy Kormos László elégedetlen az iskola vezetésével, és tagintézmény-vezetőt akar cserélni. Ez a konfliktus, valamint a tény, hogy nem támogatták az igazgató kinevezését, a gimnáziumi tanárok napi munkájára is hatással volt.

A távozások miatt kialakult tanárhiány komoly problémákat okoz, érettségizőket is érint mindez. A végzős osztályoknak történelemből eddig csak néhány órát tartottak meg, a történelemtanár ugyanis többször volt betegszabadságon, helyettesítését pedig nem oldották meg. Informatikatanár még mindig nincsen.

Jelenleg belső vizsgálat folyik az iskolában.

UPDATE: Miután a 168 Óra törölt egy mondatot a cikkéből, cikkünk eredeti változatából mi is kivettük azt.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Felmondott tizenkét tanár a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

A tanári kar negyede felállt, van olyan osztály, ahol az osztályfőnök távozott, de elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Sikerült lelassítani a szklerózis multiplex súlyosbodását

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Az V. kerületi kapitányság előtt ért véget a tüntetés

Az V. kerületi kapitányság előtt ért véget a tüntetés

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros

Fáklyás vonulással tiltakoznak Kecskeméten a túlóratörvény ellen

Fáklyás vonulással tiltakoznak Kecskeméten a túlóratörvény ellen

Pokolgép robbanhatott Észak-Írországban

Pokolgép robbanhatott Észak-Írországban