szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét tüntettek a CEU mellett, miután Michael Ignatieff, a CEU rektora csütörtökön bejelentette, az egyetem Bécsbe költözteti az amerikai diplomák kiadását, ha egy hónapon belül a kormány nem írja alá a megállapodást az egyetemmel. Az egyetem Nádor utcai épülete elé péntek estére a Momentum Mozgalom hirdetett meg tüntetést. Az eseményről szóló beszámolónkat alább olvashatják.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Már csak lézengenek az emberek, zárjuk közvetítésünket!

Az utolsó beszéd vége után mintegy háromnegyed órával az emberek többsége már elszállingózott, a helyszínen még 100-150 résztvevő tartózkodhat, ők kis körökben beszélgetnek. Oktogon-foglalás most nem került szóba.

Ezennel zárjuk élő közvetítítésünket, köszönjük azoknak, akik velünk tartottak!

Lakossági a buli

©

Adakozni még lehet

A Momentum adományokat vár a tüntetés szervezéséhez - most te vagy a Soros, sütik el az ismert viccet.

©

Még lehet festékszórózni

Kérdés, hogy szabad-e. Mindenesetre vannak, akik élnek is a lehetőséggel.

©

A legkisebbeket magával ragadta a hangulat

Egy ovis csoport három, hat éves tagja is kijött, a beszédekre reagáló tömeget utánozva azt kiabálják egymásnak játékból, hogy “nem hagyjuk”

Szabadság térre hirdetett újabb tüntetést

November 16-ra hirdette meg az újabb tüntetést.

Van még remény, hogy Orbán aláírja a "békeszerződést", de harcolni kell érte.

Szórólapozásba kezd a Momentum

Orbán fél azoktól, akik nem veszik be Soros Györgyöt, akik többet tudnak, és többet akarnak tudni, mint ő. Orbán fél azoktól, akik gondolkodnak. "Fél tőletek", ezért üldözi el a CEU-t, veszi el a tudást, teszi tönkre az oktatást. Azt akarja, hogy szavazógépek legyünk, hogy kussoljunk. A jövőnket is akarják, nem adjuk - mondja Fekete-Győr.

Beszél arról is, hogy az MTI kicenzúrázta a CEU-t az uniós pályázatról szóló hírből, mire a tömeg fújol. Erre reagálni kell. "Látjuk, hányan állunk a CEU mellett. Azt is látjuk, hányan álltunk tavaly. Ne érjük be azzal, amennyien most vagyunk." A kormány egy erősödő mozgalomtól fél. Egy hónap alatt meghátrlálásra lehet őket kényszeríteni, ezt látják a Nolimpia kampány óta tudják.

"Jövő héttől kezdve szórólapokon viszi el a hírt a Momentum országszerte, hogy a CEU szerves része az országnak, hogy a jövőnk támadás előtt áll, az álmainkat el akarják venni tőlünk."

Arra biztatja a résztvevőket, nyomtassák ki a szórólapokat is vigyék ők is mindehova.

December 1-ig van ideje Orbánnak, hogy "elvegye a mocskos, korrupt kezét az egyetemről, addig van idő megmutatni, hogy nem hagyjuk a CEU-t."

Az Október 6. utcánál van a tömeg vége

Az eleje pedig a Nádor utcánál. Az egy sarok. Ez is több, mint egy Mezőkövesd-meccsen.

A tömeg vége
©
1 2 3 4

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!