szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kisifú és egy kislány is simán felveszi a tempót a MÁV járatával Nyírmihálydi és Nyíradony között. Ugyanis a Mátészalka-Debrecen vonalon jelenleg 48 sebességkorlátozás van érvényben.

Újabb videóval jelentkezett a MátszalkaLeaks. Ez a csoport, akik azért küzdenek többek között, hogy normálisan lehessen vonatozni, ne kelljen órákat vonatozni A pontból B-be, ha lenetne perceket is. A nyáron egy csigajelemzbe öltözött aktivistájuk simán lefutotta a Mátészalka és Debrecen közötti vasútvonal egy szakaszán, a videó bejárta a magyar sajtót.

Most azt írják, újabb humoros akcióval szeretnék felhívni a figyelmet az említett vonal teljes felújításának fontosságára, valamint arra hogy

a vasútvonal állapota olyan mértékben leromlott az elmúlt három év során, hogy a 78 kilométeres vasútvonalon már 48 sebességkorlátozás van érvényben napjainkban. Ezúttal már nem csak a vonat elleni fölényes győzelmével világhíressé vált csiga, hanem két gyermeke, a csiga lány és csiga fiú is versenyre kel a Nyírmihálydi és Nyíradony szakasz 20 km/órás sebességkorlátozással sújtott 200 méteres szakaszán.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!