szerző:
hvg.hu

A budapesti férfi menekülés közben több ruhadarabját is szétszórta a környéken, így a nyomozók DNS-minta alapján tudták azonosítani.

Hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélték azt a budapesti férfit, aki nyolc évvel ezelőtt egy játékpisztollyal próbált meg kirabolni egy zuglói gyógyszertárat. Az ügyészség közleménye szerint a vádlottal az illetékes kerületi ügyészség – az új büntetőeljárási törvény által kínált lehetőséget kihasználva – egyezséget kötött, majd az alapján nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat szerint a férfi 2010. december 23-án nappal bement a XIV. kerületi patikába, és a nyitvatartás felől érdeklődött, majd távozott. Nem sokkal zárás előtt viszont visszament, ekkor már felszerelkezve a korábban beszerzett, valódinak látszó játékfegyverrel.

A vádlott az egyik pénztárhoz lépett, és kért egy doboz C-vitamint. Miközben az alkalmazott beütötte a termék árát a pénztárgépbe, a vádlott elővette a nála lévő, valódinak látszó fegyvert, azt fenyegetően ráfogta a sértettre, és a bevételt követelte. A sértett azonban nem engedelmeskedett, hanem megnyomta a pánikgombot.

Ezután megszólalt a szomszéd irodában a telefon, ezért az alkalmazott közölte a vádlottal, hogy azt felveszi, majd így is tett, átment a szomszéd helyiségbe. Mialatt a sértett telefonált, a vádlott pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárat, az elkövetéskor viselt egyes ruhadarabjait – kabátot, sapkát, kesztyűt – pedig a helyszín közelében hátrahagyta.

Az ismeretlen tettes miatt felfüggesztett nyomozás bizonyítékait a rendőrök idén újra megvizsgálták, és az ekkor elvégzett DNS-vizsgálat eredményt hozott: a helyszínen hagyott tárgyakról vett minta egyezett egy, a nyilvántartásban szereplő férfi DNS-profiljával.

A bírósági előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Játékfegyverrel akart kábítószert rabolni egy férfi

A 33 éves férfi szerda este "felfegyverkezve" ment egy korábban megbeszélt találkozóra kábítószerért egy szombathelyi parkolóba. A férfi játékfegyverrel és késsel fenyegette a gépkocsiban ülő három embert, majd verekedés tört ki közöttük.

Vége a Teslák ingyenes töltésének

Vége a Teslák ingyenes töltésének

Az EU magához láncolta a briteket: megvan, milyen lesz a Brexit

Az EU magához láncolta a briteket: megvan, milyen lesz a Brexit

Határon túliak az EP-választáson: eltérően szavazott az MSZP és a Párbeszéd

Határon túliak az EP-választáson: eltérően szavazott az MSZP és a Párbeszéd

IDEA-kutatás: Puzsér alkalmatlan

IDEA-kutatás: Puzsér alkalmatlan

Rendőrök rohanták le Simonka György birtokait, lakását

Rendőrök rohanták le Simonka György birtokait, lakását

Rendőrkézre került a Trumpot vádoló pornós ügyvédje

Rendőrkézre került a Trumpot vádoló pornós ügyvédje