szerző:
hvg.hu

A Zoom.hu szerint a hanyag csomagolás és tárolás miatt a nyomokkal szinte semmit nem tudnak már kezdeni a szakértők, így az sem biztos, hogy minden kétséget kizáróan be lehet bizonyítani, hogy a gyanúsított, R. Szilveszter megerőszakolta Gyurik Krisztinát.

Az elmúlt hónapokban egyre több részlet került nyilvánosságra a meggyilkolt soroksári futónő ügyével kapcsolatban: kiderült például, hogy az áldozat mobilja végig az akkor már börtönben ülő gyanúsított holmijai között hevert a börtön raktárában, mivel R. Szilveszter a gyilkosság után elvette azt, de a helyszínen megtalálták a gyanúsított DNS-ét is, amit R. Szilveszter megpróbált megmagyarázni.

Azt állította, azért találhatták meg DNS-ét a helyszínen, mert ő meg akarta védeni a nőt a támadótól, de közben megsérült és vérzett. Kiderült azonban, hogy a férfi genetikai nyomait a nő testén és a nyakára tekert véres kötéldarabon találták meg, így a hatóságok szerint nem valószínű, hogy R. Szilveszter valóban csak védelmezni akarta volna a megfojtott és megerőszakolt futónőt.

Nem sokkal később újabb árulkodó nyom került elő, a gyanúsított cellájában egy olyan papírlapra bukkantak az őrök, amelyen a gyilkosság dátuma és az áldozat neve is szerepelt. Kiderült az is, hogy a gyilkosság elkövetésekor R. Szilveszternek már régen börtönben kellett volna ülnie, csak bujkált a hatóságok elől.

Most a Zoom.hu azt írja, R. Szilveszter még mindig nem tett vallomást, de nem csak ez nehezíti az ügy felderítését, ugyanis kiderült, hogy a helyszínen talált genetikai minták egy része is tönkrement a szakszerűtlen tárolás miatt. A portál úgy értesült, hogy emiatt nem lesz kétséget kizáróan megállapítható, hogy a férfi megerőszakolta-e áldozatát, rendőrségi forrásaik szerint viszont így is van elég bizonyíték ahhoz, hogy a bíróság megállapítsa, R. Szilveszter szexuális indíttatással ölte-e meg Krisztinát.

A Zoom.hu szerint a nyomozók már azt is tudják, hogy a feltételezett gyilkos később visszatért a helyszínre, és csak akkor vetkőztette le a holttestet – és vélhetően ekkor vette el Krisztina telefonját is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyre nehezebb az egyetemisták dolga, hogy ki tudják fizetni az albérletüket

Egyre nehezebb az egyetemisták dolga, hogy ki tudják fizetni az albérletüket

A karácsonyt még biztosan rács mögött tölti Pásztor Anna zaklatója

A karácsonyt még biztosan rács mögött tölti Pásztor Anna zaklatója

275 milliárd forintot utaltak Magyarországra a tartósan külföldön élők

275 milliárd forintot utaltak Magyarországra a tartósan külföldön élők

A Telekom ügyfele? Lehet, hogy épp most kapott ingyen 4 GB mobilinetet

A Telekom ügyfele? Lehet, hogy épp most kapott ingyen 4 GB mobilinetet

Videó: a sofőr, akit nem zavar az avar, és autójával takarítja el ezt

Videó: a sofőr, akit nem zavar az avar, és autójával takarítja el ezt

Egyik oldalon az alábecsült nők, a másikon az öntelt férfiak

Egyik oldalon az alábecsült nők, a másikon az öntelt férfiak