szerző:
hvg.hu

Így reagált arra, hogy a Fidesz megváltoztatná a civilek által gyűjtött adományok után járó források elosztását.

Szerdán tárgyalta a parlament a civiltörvény módosítását, melynek során a pénzek elosztásának módját is megváltoztatnák – az allokációért jelenleg a CÖF-öt vezető Csizmadia László felel.

Tordai Bence a parlamentben a vita során a pulpitusra fellépvén a következőket mondta: tisztelt képviselők, kedves polgártársak, az Országgyűlés előtt fekvő civiltörvény módosításával a Párbeszéd a következőkre szeretné felhívni a figyelmet:

CÖF CÖF CÖF CÖF CÖF, CÖFCÖFCÖF, CÖF CÖF. És így tovább, Tordai felszólalásában nagyjából egy jó fél percig a CÖF szót ismételgette különböző tagolással, pontosan úgy, mint amikor a Kétfarkú kotkodácsolt a köztévében.

Ezután közbeszólt Latorczai János KDNP-s levezető elnök: ön az Országgyűlés jegyzője, ne tegye bohóckodás tárgyáva a parlamentet!

Tordai folytatta, mire Latorczai megjegyezte: Képviselő úr, kénytelen vagyok figyelmeztetni, és ha folytatja, a házszabály értelmében ki kell zárnom a mai napi vitából.

CÖFCÖFCÖF – zárta szavait Tordai, majd lement a pulpitusról. Az eset az alábbi videón látható:

Nem ez az első alkalom, hogy a parlamentben elhallgattatták Tordai Bencét: nemrégiben miniszterelnök helyett pártelnöknek, majd "úgynevezett miniszterelnöknek" hívta a kormányfőt. Németh Szilárdnak pedig azt mondta: maradj csöndben, Szilárd, majd azt is, hogy "hallgass már el".

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jönnek a rabszolgatörvény miatti útelzárások

Jönnek a rabszolgatörvény miatti útelzárások

Ez a jövő? Jön a nemzeti húsgalambprogram

Ez a jövő? Jön a nemzeti húsgalambprogram

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”

Elmarad Curtis nagykoncertje

Elmarad Curtis nagykoncertje

Aj Vej-vej: Németországban a hangulat a harmincas éveket idézi

Aj Vej-vej: Németországban a hangulat a harmincas éveket idézi

Megadta a lehetőséget a Brexitből kihátrálásra az EU Bírósága

Megadta a lehetőséget a Brexitből kihátrálásra az EU Bírósága