szerző:
hvg.hu

A miniszterelnökig jutottak az utóbbi hónapok sportbotrányai, a tenisz- és az ökölvívó-szövetségben tapasztalt káosz Orbán Viktor megítélésének is árthat - írja a Magyar Hang.

„Ebből akár újabb vizes vb lehet” – utalt az egyik sportszövetségi vezető a Magyar Hangnak arra, hogy az elbaltázott kommunikáció és a folyamatos magyarázkodások miatt tavaly hiába rendezett az ország  kifogástalan világbajnokságot, az esemény kapcsán még a hardcore Orbán-rajongók körében is kétely ébredhetett a vég nélkül emelkedő kiadások miatt.  

A korábbinál nagyságrendekkel nagyobb állami támogatás hasznosulását először Fucsovics Márton, a legmagasabban jegyzett magyar teniszező kérdőjelezte meg. A világranglista legjobb ötven teniszezője közé sorolt játékos és edzője szerint koncepció nélküli, a versenyzőket hátrányosan érintő döntések születnek egymás után.  Két év alatt összesen négy mobilstadiont építettek fel, amelyek költsége együttesen meghaladta a kétmilliárd forintot. Egyszer a Folyondár utcából, kétszer a Kopaszi-gátról, legutóbb pedig a Lurdy Ház parkolójából tűnt el nyomtalanul a rapid módon felhúzott teniszstadion. A teniszszövetség állami támogatása hét év alatt a hetvenszeresére nőtt, tavaly már 4 milliárd forint felé közelített. A képet tovább árnyalja, hogy a szövetség első embere, Szűcs Lajos a Fidesz országgyűlési képviselője, így vele valószínűleg keszlyűs kézzel bánnak majd.  

Erdei Zsolt hasonlóra aligha számíthat, az ökölvívó-szövetség elnöki székébe emelt korábbi világbajnok nem a NER része, „csak” egy sportoló. Az ifjúsági világbajnokságot a Duna Arénába telepítő szövetség (a medenceteret befedték, egyúttal pazar fénytechnikát is rendeltek, holott Győr városvezetése felajánlotta már meglévő sportcsarnokát a rendezvényre…) végül 384 millió forintos hiányt produkált. Kiderült, Erdei Zsolt egy menedzsmentet bízott meg a szervezéssel, ők pedig finoman szólva nem garasoskodtak. Sajtóhírek szerint megbízási szerződéssel dolgoztak, ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat is benyújtottak, amelyről a könyvvizsgáló úgy véli, felvetheti hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség gyanúját. Erdei az ügyet tisztázó elnökségin felindultan közölte: „Nem vagyok tolvaj, nem loptam el semmit!” – idézi a Bors napilap.  

Ráadásul egyre nehezebben magyarázható, hogy mindkét szövetség esetében a kommunikációért felelős ember milliókat számlázhat(ott) az adott szervezetnek szervezői feladatok ellátására - jegyzi meg a Magyar Hang. Mindkét szövetségben folyik a  vizsgálat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hamarosan újra a jár a villamos a Fiumei úton

Hamarosan újra a jár a villamos a Fiumei úton

Hosszú megállíthatatlan: megvan a negyedik vb-aranya

Hosszú megállíthatatlan: megvan a negyedik vb-aranya

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Csaknem egy tonna gyanús potencianövelőt és hormontablettát foglalt le a NAV

Csaknem egy tonna gyanús potencianövelőt és hormontablettát foglalt le a NAV

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Kivezették és leteperték a saját koncertjéről az énekest (videó)

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen

Arcfelismerőt vetett be Taylor Swift a zaklatói ellen