szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnökig jutottak az utóbbi hónapok sportbotrányai, a tenisz- és az ökölvívó-szövetségben tapasztalt káosz Orbán Viktor megítélésének is árthat - írja a Magyar Hang.

„Ebből akár újabb vizes vb lehet” – utalt az egyik sportszövetségi vezető a Magyar Hangnak arra, hogy az elbaltázott kommunikáció és a folyamatos magyarázkodások miatt tavaly hiába rendezett az ország  kifogástalan világbajnokságot, az esemény kapcsán még a hardcore Orbán-rajongók körében is kétely ébredhetett a vég nélkül emelkedő kiadások miatt.  

A korábbinál nagyságrendekkel nagyobb állami támogatás hasznosulását először Fucsovics Márton, a legmagasabban jegyzett magyar teniszező kérdőjelezte meg. A világranglista legjobb ötven teniszezője közé sorolt játékos és edzője szerint koncepció nélküli, a versenyzőket hátrányosan érintő döntések születnek egymás után.  Két év alatt összesen négy mobilstadiont építettek fel, amelyek költsége együttesen meghaladta a kétmilliárd forintot. Egyszer a Folyondár utcából, kétszer a Kopaszi-gátról, legutóbb pedig a Lurdy Ház parkolójából tűnt el nyomtalanul a rapid módon felhúzott teniszstadion. A teniszszövetség állami támogatása hét év alatt a hetvenszeresére nőtt, tavaly már 4 milliárd forint felé közelített. A képet tovább árnyalja, hogy a szövetség első embere, Szűcs Lajos a Fidesz országgyűlési képviselője, így vele valószínűleg keszlyűs kézzel bánnak majd.  

Erdei Zsolt hasonlóra aligha számíthat, az ökölvívó-szövetség elnöki székébe emelt korábbi világbajnok nem a NER része, „csak” egy sportoló. Az ifjúsági világbajnokságot a Duna Arénába telepítő szövetség (a medenceteret befedték, egyúttal pazar fénytechnikát is rendeltek, holott Győr városvezetése felajánlotta már meglévő sportcsarnokát a rendezvényre…) végül 384 millió forintos hiányt produkált. Kiderült, Erdei Zsolt egy menedzsmentet bízott meg a szervezéssel, ők pedig finoman szólva nem garasoskodtak. Sajtóhírek szerint megbízási szerződéssel dolgoztak, ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat is benyújtottak, amelyről a könyvvizsgáló úgy véli, felvetheti hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség gyanúját. Erdei az ügyet tisztázó elnökségin felindultan közölte: „Nem vagyok tolvaj, nem loptam el semmit!” – idézi a Bors napilap.  

Ráadásul egyre nehezebben magyarázható, hogy mindkét szövetség esetében a kommunikációért felelős ember milliókat számlázhat(ott) az adott szervezetnek szervezői feladatok ellátására - jegyzi meg a Magyar Hang. Mindkét szövetségben folyik a  vizsgálat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Fegyveres razzia volt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnél Ungváron

Fegyveres razzia volt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnél Ungváron

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi