szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem látják bizonyítottnak az egyetem amerikai működését.

Most először szólalt meg a kormányzat azzal kapcsolatban, hogy miért is nem írják alá New York állammal azt a megállapodást, amely biztosítaná a CEU jövőjét Magyarországon – írja a 444. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter most annyit mondott: a magyarországi működéshez Amerikában is felsőoktatási tevékenységet kell folytatni, és ezt a magyar kormány

egyelőre nem látja bizonyítottnak.

Szijjártó azt is hozzátette: nem tud arról, hogy előkészületben lenne olyan dokumentum, ami felhatalmazná őt arra, hogy bármilyen felsőoktatási együttműködési megállapodást írjon alá.

Az egyetem amerikai kampuszát korábban maga Palkovics László miniszter, Altusz Kristóf helyettes államtitkár és Kumin Ferenc New York-i főkonzul látogatta meg, állítólag azóta is vizsgálják, hogy mit láttak, bár Szél Bernadett független képviselő szerint senki nem vizsgálja az ügyet egyetlen illetékes tárcánál sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Bécsben örömmel várják a CEU-t

Ha el kell költözniük Magyarországról. Ezt az osztrák oktatási miniszter mondta, miután tárgyalt az egyetem alapítójával, Soros Györggyel.